Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus

Välkommen till vår digitala öppet hus-sida! På grund av den rådande pandemin och de nya restriktionerna ställer vi om till digitalt öppet hus den 26 januari kl. 17:30-19:30. Du kommer kunna ta del av vår digitala öppet hus-film och du får chansen att träffa elever och lärare och lära dig mer om skolan, våra program. Vi kommer även finnas tillgängliga för frågor och funderingar i chatten samma datum och tid. Chatten kommer du den 26 januari kl. 17:30-19:30 hitta på denna sida. Hoppas vi ses!

Här nedan ser du vår öppet hus-film där du får träffa våra elever och lärare. Vi berättar om våra olika program och eleverna berättar om hur det är att gå på Sjölins. Kika på filmen och lär känna oss bättre helt enkelt!

På den här sidan har vi samlat information om vår skola, så att du kan lära känna oss bättre. Läs mer om våra program, se våra nya lokaler och läs intervjun med en av våra elever som berättar mer om hur det är att gå på vår skola. Vi hoppas att detta ska ge dig en klarare bild av vilka vi är och göra ditt gymnasieval lite lättare.

Nya centrala lokaler

Vid årsskiftet kommer vi att flytta till nya tillfälliga lokaler på Sveavägen, mitt i centrala Stockholm! De nya lokalerna erbjuder stora ljusa uppehållsytor och klassrum, egen aula och matservering i skolan. Här kommer vi att befinna oss under tre terminer medan våra skollokaler i Vasastan blir renoverade till toppskick.

I augusti 2022 flyttar vi tillbaka till våra lokaler i Vasastan som utrustats med stora klassrum, egen matsal där maten lagas på plats, idrotts- och labbsal samt uppehållsytor både inomhus och utomhus! Den höga kvaliteten på vår undervisning och verksamhet kommer självklart att fortsätta precis som vanligt!

Våra program

Hos oss är alla program högskoleförberedande. Du kan välja Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet eller Naturprogrammet. Nedan kan du läsa mer om vilka inriktningar vi erbjuder.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få påminnelser inför våra öppna hus i höst och annan information om vår skola. Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på vasastan@sjolinsgymnasium.se

Livesändning 1/12

Den 1 december hade vi ett live-sänt öppet hus. Kunde du inte vara med? Du kan fortfarande ta del av vår livesändning här nedan!

Rektorn berättar

Samhällsvetenskapsprogrammet

Ekonomiprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Tyra om Sjölins Vasastan

”På Sjölins jobbar vi med case, vilket innebär att vi under en sexveckorsperiod arbetar med ett och samma case där vi bakar ihop olika ämnen men håller oss inom caset. Caset avslutas med en slutexamination inom dessa ämnen. Jag tycker det är skönt att samla flera ämnen under ett och samma case, jag gillar verkligen att jobba så.”

Vill du börja hos oss?

Vill du söka till vår skola eller byta ditt val av gymnasium? Bara hör av dig till oss på vasastan@sjolinsgymnasium.se så hjälper vi dig med din ansökan. Vi vill dessutom tipsa om online-tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan få vägledning av en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Snacka med SYV här