Digitalt öppet hus

Välkommen till vår digitala öppet hus-sida!

Nedan hittar du vår digitala öppet hus-film från vårt öppna hus i januari samt en skolfilm där du får lära känna oss på Sjölins Vasastan ännu bättre. Där får du höra lite mer om oss som skola, hur elever och lärare upplever Sjölins Vasastan och se en rundtur i våra lokaler.

Kika även på vår skolfilm här nedan och hör våra elever berätta mer om skolan!

Nya centrala lokaler

Vid årsskiftet flyttade vi till nya lokaler på Sveavägen, mitt i centrala Stockholm. De nya lokalerna erbjuder stora ljusa uppehållsytor och klassrum, egen aula och matservering i skolan. Här kommer vi befinna oss under tre terminer medan våra skollokaler i Vasastan renoveras till toppskick.

I augusti 2022 flyttar vi tillbaka till våra lokaler i Vasastan som utrustats med stora klassrum, egen matsal där maten lagas på plats, idrotts- och labbsal samt uppehållsytor både inomhus och utomhus! Den höga kvaliteten på vår undervisning och verksamhet kommer självklart att fortsätta precis som vanligt!

Våra program

Hos oss är alla program högskoleförberedande. Du kan välja Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet eller Naturprogrammet. Nedan kan du läsa mer om vilka inriktningar vi erbjuder.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få påminnelser inför våra öppna hus i höst och annan information om vår skola. Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på vasastan@sjolinsgymnasium.se

Livesändning 1/12

Den 1 december hade vi ett live-sänt öppet hus. Kunde du inte vara med? Du kan fortfarande ta del av vår livesändning här nedan!

Rektorn berättar

Samhällsvetenskapsprogrammet

Ekonomiprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

3D-tur

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att ta en rundtur i våra lokaler.

Tyra om Sjölins Vasastan

”På Sjölins jobbar vi med case, vilket innebär att vi under en sexveckorsperiod arbetar med ett och samma case där vi bakar ihop olika ämnen men håller oss inom caset. Caset avslutas med en slutexamination inom dessa ämnen. Jag tycker det är skönt att samla flera ämnen under ett och samma case, jag gillar verkligen att jobba så.”

Vill du börja hos oss?

Vill du söka till vår skola eller byta ditt val av gymnasium? Bara hör av dig till oss på vasastan@sjolinsgymnasium.se så hjälper vi dig med din ansökan. Vi vill dessutom tipsa om online-tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan få vägledning av en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Snacka med SYV här