logo-sjolins

Ett litet gymnasium med stor gemenskap

Välkommen till Sjölins
Vasastan

Sjölins Vasastan startade hösten 2017. Som elev på Sjölins Vasastan kommer du få vara med på en resa där utbildningen ligger i fokus och där det samtidigt finns en glädje i att få vara del av något nytt. Tillsammans skapar vi nya traditioner och bidrar till den kultur som kommer finnas kvar på vår skola under en lång tid framöver. Hos oss får du en oförglömlig gymnasietid, vänner för livet och bästa möjliga förberedelser inför fortsatta studier.

Nya centrala lokaler

Vid årsskiftet flyttade vi till nya lokaler på Sveavägen, mitt i centrala Stockholm! De nya lokalerna erbjuder stora ljusa uppehållsytor och klassrum, egen aula och matservering i skolan. Här kommer vi att befinna oss under tre terminer medan våra skollokaler i Vasastan blir renoverade till toppskick.

I augusti 2022 flyttar vi till nyrenoverade lokaler i Vasastan. Mer info kommer inom kort. Den höga kvaliteten på vår undervisning och verksamhet kommer självklart att fortsätta precis som vanligt!

Se våra nya lokaler här

Elever i Cafet på Sjölins Gymnasium.

Case

På Sjölins gymnasium jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Elever skrattar vid Sjölins Gymnasium.

Vänner från hela stan

På Sjölins träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Fokuserad elev på Sjölins Gymnasium.

Studiero och trygghet

Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. På Sjölins Vasastan råder studiero och våra elever uppger att de känner sig trygga i sin vardag. En lugn miljö gör det möjligt för våra elever att alltid ha möjlighet att få prata med en ­vuxen.

Mer om skolan

Centralt gymnasium

Våra elever kommer från hela Stockholms län men de har en sak gemensamt, de vill göra något med sina liv. Det ger ett fokus och en vilja att hjälpas åt, som skapar en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor.

Hitta till skolan

Filmen om case

På Sjölins ingår studier i case i undervisningen på alla program. Se filmen som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Se filmen om case

Mer om case
Porträtt på elev från Sjölins Gymnasium.

Digitalt öppet hus

På digitalt öppet hus-sidan har vi samlat information om vår skola, så att du kan lära känna oss bättre. Vi hoppas att detta ska ge dig en klarare bild av vilka vi är och göra ditt gymnasieval lite lättare. Där kan du också fylla i en intresseanmälan för att få påminnelser om när det är dags!

Glad elev håller två provrör med röd och blå vätska i laboratoriet på Sjölins Gymnasium.
Lärare pekar ut något på dator i Sjölins Gymnasium.
Elev skriver i vitt block på Sjölins Gymnasium.
Porträtt på Juridikstudent i Sjölins Gymnasium.
Fokuserade och glada elever laborerar i Sjölins Gymnasium.
Elever på Sjölins gymnasium studerar.

Våra inriktningar

Hos oss kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.