logo-sjolins

Ett litet gymnasium med stor gemenskap

Välkommen till Sjölins
Vasastan

Sjölins Vasastan startade hösten 2017. Som elev på Sjölins Vasastan kommer du få vara med på en resa där utbildningen ligger i fokus och där det samtidigt finns en glädje i att få vara del av något nytt. Tillsammans skapar vi nya traditioner och bidrar till den kultur som kommer finnas kvar på vår skola under en lång tid framöver. Hos oss får du en oförglömlig gymnasietid, vänner för livet och bästa möjliga förberedelser inför fortsatta studier.

Vi flyttar till Campus Vasastan

I Vasastan i Stockholm byggs just nu ett toppmodernt och klimatsmart skolcampus med plats för tre gymnasieskolor. Här ger vi våra elever de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling i en modern skolmiljö. Vi kommer att få egna lokaler och klassrum, samt gemensamma utrymmen som skolmatsal, elevcafé och takterass.

Sjölins Vasastan kommer att flytta in på Campus Vasastan i augusti 2022.

Elever i Cafet på Sjölins Gymnasium.

Case

På Sjölins gymnasium jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Elever skrattar vid Sjölins Gymnasium.

Vänner från hela stan

På Sjölins träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Fokuserad elev på Sjölins Gymnasium.

Studiero och trygghet

Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. På Sjölins Vasastan råder studiero och våra elever uppger att de känner sig trygga i sin vardag. En lugn miljö gör det möjligt för våra elever att alltid ha möjlighet att få prata med en ­vuxen.

Mer om skolan

Filmen om case

På Sjölins ingår studier i case i undervisningen på alla program. Se filmen som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Se filmen om case

Mer om case
Glad elev håller två provrör med röd och blå vätska i laboratoriet på Sjölins Gymnasium.
Lärare pekar ut något på dator i Sjölins Gymnasium.
Elev skriver i vitt block på Sjölins Gymnasium.
Porträtt på Juridikstudent i Sjölins Gymnasium.
Fokuserade och glada elever laborerar i Sjölins Gymnasium.
Elever på Sjölins gymnasium studerar.

Våra inriktningar

Hos oss kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!