Sjölins Gymnasium

Sjölins Vasastan

Ett litet gymnasium med stor gemenskap

Sjölins Vasastan

Ett litet gymnasium med stor gemenskap

Välkommen till Sjölins
Vasastan

I nybyggda Campus Vasastan ligger Sjölins Vasastan. Campuset är centralt beläget på Karlbergsvägen 77 och är Stockholms modernaste och mest klimatsmarta gymnasiecampus. Vi har helt egna lokaler och delar gemensamma utrymmen med två andra skolor, exempelvis gemensam matsal, elevcafé, bibliotek samt en takterrass.

Hos oss finns en närhet mellan elever och mellan elever och lärare. Vi utgår från ett relationsbyggande perspektiv, där förtroende och trygghet ska prägla din tid på gymnasiet. Med detta som utgångspunkt skapas förutsättningar för att alla elever ska kunna nå sin fulla potential och kunna se tillbaka på sin tid på gymnasiet med värme.

Vi strävar efter att ge klassrumskunskapen en förankring i verkligheten så att du ser sammanhangen i det som sker och vilka konsekvenser det får för samhället. Hos oss får du en oförglömlig gymnasietid, vänner för livet och bästa möjliga förberedelser inför fortsatta studier.

Case


På Sjölins gymnasium jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Elever umgås utanför campus vasastan

Vänner från hela stan


På Sjölins träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Studiero och trygghet


Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. På Sjölins Vasastan råder studiero och våra elever uppger att de känner sig trygga i sin vardag. En lugn miljö gör det möjligt för våra elever att alltid ha möjlighet att få prata med en ­vuxen.

Mer om skolan

Filmen om case

På Sjölins ingår studier i case i undervisningen på alla program. Se filmen som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Se filmen om case

Mer om case
Glad elev håller två provrör med röd och blå vätska i laboratoriet på Sjölins Gymnasium.
Lärare pekar ut något på dator i Sjölins Gymnasium.
Elev skriver i vitt block på Sjölins Gymnasium.
Porträtt på Juridikstudent i Sjölins Gymnasium.
Fokuserade och glada elever laborerar i Sjölins Gymnasium.
Elever på Sjölins gymnasium studerar.

Våra inriktningar

Hos oss kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.


Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!