23 november 2017

Gymnasiemässa Älvsjö

Torsdag, fredag och lördag hittar ni oss på Gymnasiemässan i Älvsjö. Kom och träffa våra elevambassadörer och ställ alla dina frågor om gymnasievalet, Sjölins olika program samt hur casemetodik fungerar i praktiken.

27 oktober 2017

Allt om gymnasievalet

Ska du söka till gymnasiet i höst, eller känner du någon som ska det? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna som elever i årskurs 9 har inför sitt gymnasieval. Läs mer här!

23 oktober 2017

Informationsmöte NIU – Handboll

Informationsmöte för alla elever i årskurs nio om NIU handboll.

Datum: Tisdag 7 november

Tid: 18.30

Plats: Midsommarkransens gymnasium

Vid frågor kontakta: erik.larholm@sjolinsgymnasium.se

18 augusti 2017

Skolkort

Vi får en del frågor just nu om skolkort så vi lägger ut allmän info här till alla som undrar:

Skolkort bekostas av Stockholms Stad och enligt deras regler så får elever som bor 6 km eller mer från skolan ett gratis terminskort till SL:s kollektivtrafik. Det är den adressen där eleven är folkbokförd som räknas – så om eleven har dubbelt boende, meddela skolan detta.

Skolkortet sträcker sig terminsvis och är giltigt för resor med SL under dagtid. För att även använda det kvällstid så går det att köpa ett tillägg för detta hos närmaste SL-center för egen kostnad.

Skolkortet delas ut första skoldagen enligt adresslista från folkbokföringen – har du nyligen flyttat, så behöver skolan meddelas om detta snarast möjligt.

Om du tappar ditt skolkort så ersätts inte det av skolan, utan kom ihåg att alltid registrera det på www.sl.se för att få ett nytt om det försvinner, annars är det till egen kostnad som du får ersätta kortet.

Om du har fler frågor, ta med det till din första skolvecka så svarar vi då!

9 augusti 2017

Snart dags för skolstart!

Hoppas sommarlovet varit skönt och att ni alla är redo för ett nytt spännande läsår.

Upprop måndag 21/8
Åk 1: Upprop sker kl. 9:00 och dagen slutar kl. 11:00