18 augusti 2017

Skolkort

Vi får en del frågor just nu om skolkort så vi lägger ut allmän info här till alla som undrar:

Skolkort bekostas av Stockholms Stad och enligt deras regler så får elever som bor 6 km eller mer från skolan ett gratis terminskort till SL:s kollektivtrafik. Det är den adressen där eleven är folkbokförd som räknas – så om eleven har dubbelt boende, meddela skolan detta.

Skolkortet sträcker sig terminsvis och är giltigt för resor med SL under dagtid. För att även använda det kvällstid så går det att köpa ett tillägg för detta hos närmaste SL-center för egen kostnad.

Skolkortet delas ut första skoldagen enligt adresslista från folkbokföringen – har du nyligen flyttat, så behöver skolan meddelas om detta snarast möjligt.

Om du tappar ditt skolkort så ersätts inte det av skolan, utan kom ihåg att alltid registrera det på www.sl.se för att få ett nytt om det försvinner, annars är det till egen kostnad som du får ersätta kortet.

Om du har fler frågor, ta med det till din första skolvecka så svarar vi då!

9 augusti 2017

Snart dags för skolstart!

Hoppas sommarlovet varit skönt och att ni alla är redo för ett nytt spännande läsår.

Upprop måndag 21/8
Åk 1: Upprop sker kl. 9:00 och dagen slutar kl. 11:00

Åk 2 & 3: Upprop sker kl. 11:00 – 12:00

Välkomna!

7 april 2017

Unga Forskare-stipendium till Sjölinselev

21 mars 2017

Tre hockeyelever var med och tog historiskt SM-guld!

Djurgårdens damlag har bara funnits i tre år och i lördags firade laget ett historiskt första SM-guld.

Stort grattis Solveig Neunzert, Hanna Olsson och Ida Press till SM-guldet!

22 februari 2017

Tre handbollselever uttagna till blågult!

Handbollselever från Sjölins Södermalm utmärker sig! Daniela de Jong, Matilda Forsberg och Vilma Matthijs-Holmberg är alla uttagna i truppen till U19- landslagets EM-kval. Matcherna spelas 17 mars: Tjeckien (18.00), 18 mars: Österrike (15.45), 19 mars: Serbien (11.00).

Vi på Sjölins Södermalm är mycket glada och stolta. Bra jobbat och lycka till!

Ladda fler inlägg