12 februari 2018

NIU-elev på Sjölins gymnasium Södermalm till OS!

Idag har vi inte kunnat hålla oss på skolan utan har fusk-tittat på OS-matchen mellan Sveriges Damkronor och Korea, för vår egen elev Hanna Olsson är ju med och spelar! Det kan ju inte bli mer personligt än så och vi håller tummarna att det ska gå hela vägen – vi hejar på dig Hanna, du är vår idol!

Hanna har varit NIU-elev hos oss i snart tre år men har just nu ledigt från sina studier för att representera hela Sverige och Sjölins gymnasium på OS i Pyeongchang. Du kan läsa mer om Hanna och hennes resa här!

1 februari 2018

Prova-på våra gymnasium!

Nu är det hög tid att börja fundera på vilket gymnasium du ska välja. Våra öppna hus har varit mycket välbesökta så vi tror att du redan varit hos oss och hälsat på. Nu finns det även möjlighet att besöka oss en skoldag för att känna på den “riktiga miljön”. Under en förmiddag får du delta i det dagliga på skolan, träffa elever och personal och även lära dig mer om vårt arbetssätt, Case. Du anmäler dig till respektive skola genom att maila.

Sjölins Kungsholmen, måndag 5/2 kl 8:30-11. kungsholmen@sjolinsgymnasium.se

Sjölins Södermalm, onsdag 7/2 kl 9:30-11:30. sodermalm@sjolinsgymnasium.se

Sjölins Nacka, fredag 9/2 kl 9-12. nacka@sjolinsgymnasium.se FULLT!

19 januari 2018

Prova-på-dag den 24:e januari på Sjölins gymnasium Södermalm

På våra öppna hus kan besökare anmäla sitt intresse till att vara med på en av våra prova-på-dagar på skolan. Vi har nu skickat ut inbjudan enligt denna intresseanmälningslista men tyvärr fungerade inte alla emailadresser – kanske är en siffra fel eller handstilen lite svårtydd. Om du vet med dig att du inte fått något mail från oss men vill komma på en prova-på-dag så maila direkt till skolan på  sodermalm@sjolinsgymnasium.se för att anmäla dig. Om du är intresserad av att komma men inte kunnat anmäla dig på vårt öppet hus, så hör av dig på samma mail – välkomna!

11 januari 2018

Öppet hus på Sjölins gymnasium Södermalm 13 januari

Jul och nyår flög förbi med en väldig fart och nu är det redan dags för årets första Öppna hus!

Sjölins gymnasium Södermalm slår upp sina dörrar mellan 11-14 nu på lördag den 13:e januari och vi hoppas på soligt väder och många frågor. Besökarna kommer att få möjlighet att se våra lokaler, prata både med lärare och elever, köpa en fika i vårt fina café, prata med vår studie- och yrkesvägledare och höra rektorn berätta om skolan.

Ett tips till besökarna är att kanske dyka upp lite senare än direkt vid 11, då det vanligtvis är väldigt högt tryck precis då, det går precis lika bra att komma vid 12 eller 13 utan att missa några genomgångar eller någon information.

Adressen är Sandbacksgatan 10 – följ skyltar och marschaller. Tiden är 11-14. Vi ses!

23 november 2017

Gymnasiemässa Älvsjö

Torsdag, fredag och lördag hittar ni oss på Gymnasiemässan i Älvsjö. Kom och träffa våra elevambassadörer och ställ alla dina frågor om gymnasievalet, Sjölins olika program samt hur casemetodik fungerar i praktiken.

Ladda fler inlägg