21 augusti 2017

Nu är vi igång….!

Vilken härlig skolstart vi haft!
Årskurs 2 och 3 inledde terminen med tårtkalas. Så klart man ska fira att skolan startat!

I årskurs ett slog vi direkt ett rekord då ALLA 128 ettor kom till upprop. Fantastiskt!
Vi har smugit igång med mycket fokus på att lära känna varandra. Idag började datorer delas ut och snart rullar allt på som det ska. Vi har som mål att inom ett par dagar ska även vårdnadshavare i årskurs 1 ha sina konton i schoolsoft klara. Behöver du göra en sjukanmälan innan dess går det bra att maila nacka@sjolinsgymnasium.se, direkt till mentor alternativt ringa, 08-55586202.

Nu kör vi!

8 augusti 2017

Problem med postgången……!

Hoppas sommaren varit skön och att du hunnit med allt du velat göra. Snart startar skolan igen och det blir åter full fart i Kunskapsgallerian. Du som är och ska bli elev hos Sjölins Nacka kommer få ett sommarbrev hemskickat i vecka 32.
Upprop och skolstart är torsdag 17 augusti.
Åk 1 kl: 9:00, åk 2 & 3, kl: 11:00.

Tyvärr har vi fått många samtal om att breven inte kommit fram ännu.
Nedan finns innehållet att läsa. Har du inte fått brevet före skolstart får du blanketterna som nämns i brevet vid uppropet.

Hej!

Snart börjar gymnasiet! Jag och all övrig personal önskar dig varmt välkommen till vår skola och hoppas verkligen att du ska trivas och lyckas hos oss. Vi kommer att göra allt för att de kommande tre åren ska bli dina bästa skolår någonsin, och att du ska nå de mål du satt upp för din gymnasietid.

Skolstarten sker med upprop torsdagen den 17 augusti klockan 9:00. Vi tar emot dig på plan 3 i Kunskapsgallerian och dina lärare kommer att guida dig till rätt klassrum. När du fått hjälp att hitta rätt kommer du och dina nya kamrater i klassen att samlas för upprop och en kortare träff. Under de första veckorna, som vi kallar för Introduktionsveckor, kommer du att lära känna din mentor och de andra i din klass mycket väl liksom alla andra elever och lärare på skolan. Allt för att du ska få en så trygg och trevlig start som möjligt.
Mentor
Din mentor och den klass som du kommer att tillhöra träffar du hela tiden och din mentor är den som du i första hand får stöd och hjälp av när du behöver.
Elevinformation/Schoolsoft
Vi använder oss utav verktyget Schoolsoft på Sjölins gymnasium Nacka. I princip all information och kommunikation med elev och hem sker via denna plattform. Även all frånvaroanmälan sker via Schoolsoft. För att detta ska kunna fungera behöver vi rätt personuppgifter.

Med detta brev hittar du en blankett till Schoolsoft som måste fyllas i noggrant av dig som elev och dig som vårdnadshavare för att det hela ska kunna fungera. Fyll i alla fält och ha med båda vårdnadshavare om det finns två och ta med blanketten vid skolstarten. Viktigt! Glöm inte att det behövs
e-postadress till båda vårdnadshavare om ni önskar varsitt konto. Det går bra att endast ha en vårdnadshavare ifylld, men då har ni endast ett konto som ni då kan dela. På baksidan av blanketten finner du även kontraktet för din personliga nyckelbricka som du kommer att använda dig av varje dag för att komma in i skolan och för att kunna äta lunch. Även denna behöver vårdnadshavare skriva under.

Ta med blanketterna ifyllda och påskrivna redan till uppropet och lämna till din mentor.

Varmt välkommen!
Ingrid Crabo Rektor

Vill ni komma i kontakt med oss, nacka@sjolinsgymnasium.se alt Annelie, 08-555 862 02.

Välkomna!

22 juni 2017

Tack för det här läsåret!

Vilket häftigt läsår vi haft på Sjölins Nacka! Från att ha välkomnat 125 nya förväntansfulla elever i augusti i fjol tills att vi för ett par veckor sedan sa adjö till våra kära elever i klasserna Kahlo, Kusama, Matisse och Monet. Stort Lycka till!

Nu tar vi alla ett välförtjänt lov. Skolan håller stängt under perioden 26/6-30/7.
Har ni frågor runt antagningen till åk 1 är det till gymnasieantagningen ni vänder er.

Somriga hälsningar från oss på Sjölins Nacka!

8 juni 2017

Student på Sjölins Nacka!

I morgon fredag är det äntligen dags för våra fina åk 3:or att springa ut.

Första klass kommer springa från Kunskapsgallerian till scenen i parken klockan 11:30.
Obs! kom i tid! Parkering i det runda garaget bredvid skolan samt vid Sickla köpkvarter.

Välkomna!

8 maj 2017

Besök oss gärna under omvalsperioden!

Just nu får vi många samtal och mail från elever och föräldrar som är osäkra in i det sista över sina gymnasieval. Kanske har du fått preliminärt besked att du inte kommer in på ditt förstahandsval och behöver tänka om, eller så har du börjat kika på andra skolor under våren.
Vi har inga fler öppna hus, men kontakta oss gärna för ett besök eller om du har generella frågor om gymnasiet, ring oss!

nacka@sjolinsgymnasium.se eller 08-555 862 02

Välkommen!