23 november 2017

Gymnasiemässa Älvsjö

Torsdag, fredag och lördag hittar ni oss på Gymnasiemässan i Älvsjö. Kom och träffa våra elevambassadörer och ställ alla dina frågor om gymnasievalet, Sjölins olika program samt hur casemetodik fungerar i praktiken.

27 oktober 2017

Allt om gymnasievalet

Ska du söka till gymnasiet i höst, eller känner du någon som ska det? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna som elever i årskurs 9 har inför sitt gymnasieval. Läs mer här!

3 oktober 2017

Nu väntar en spännande höst…!

På Sjölins Nacka är det nu full aktivitet. Aldrig har vi varit så många på skolan som i år då vi nu har fullt i alla klasser.
Klasserna Neruda, Murakami, Saadawi och Woolf går in på sitt tredje och sista år. Vi anar redan lite studentsnack i korridorerna.
Våra åk 2:or i Marple, Poirot, Ramotswe och Sherlock inledde med vandring och övernattning i tält. Att det var årets hittills
regnigaste natt ingick inte i planeringen.
Våra kära ettor,  i år döpta efter danser,  Foxtrot, Kizomba, Tango och Zorba åkte traditionsenligt till Barnens ö. Våra samklasser har dessutom i sitt första Case “Ungdomsparlamentet”  fått skriva förslag på hur Nacka ska utvecklas i framtiden, särskilt med fokus på ungdomsfrågor. Eleverna fick presentera sina förslag i Ungdomsparlamentet tillsammans med elever från YBC och Nacka gymnasium. I projektet har det också ingått att skriva insändare som vi skickat till tidningen NVP(NackaVärmdöPosten).
Dessutom har vi haft besök av politiker på skolan, samt själva besökt kommunhuset och träffat politiker och fått en pratstund. En elevrepresentant från varje skola kommer att överlämna elevernas förslag till kommunens högsta politiker den 18 oktober.

Snart går vi även in i en ny ansökningsperiod. Återigen kommer besökare ha möjligheten att besöka vår fina skola.
Följande datum är planerade för öppet hus:
Onsdag 29/11, klockan 18-20. Då kan ni besöka alla skolor i vårt Campus Kunskapsgallerian.
Onsdag 31/1, klockan 17-19.
Tisdag 8/5, klockan 17-19.
Ni hittar oss på plan 3 i Kunskapsgallerian i Sickla, mittemot Dieselverkstan.

Önskar ni komma i kontakt med skolan, maila till nacka@sjolinsgymnasium.se

21 augusti 2017

Nu är vi igång….!

Vilken härlig skolstart vi haft!
Årskurs 2 och 3 inledde terminen med tårtkalas. Så klart man ska fira att skolan startat!

I årskurs ett slog vi direkt ett rekord då ALLA 128 ettor kom till upprop. Fantastiskt!
Vi har smugit igång med mycket fokus på att lära känna varandra. Idag började datorer delas ut och snart rullar allt på som det ska. Vi har som mål att inom ett par dagar ska även vårdnadshavare i årskurs 1 ha sina konton i schoolsoft klara. Behöver du göra en sjukanmälan innan dess går det bra att maila nacka@sjolinsgymnasium.se, direkt till mentor alternativt ringa, 08-55586202.

Nu kör vi!

8 augusti 2017

Problem med postgången……!

Hoppas sommaren varit skön och att du hunnit med allt du velat göra. Snart startar skolan igen och det blir åter full fart i Kunskapsgallerian. Du som är och ska bli elev hos Sjölins Nacka kommer få ett sommarbrev hemskickat i vecka 32.
Upprop och skolstart är torsdag 17 augusti.
Åk 1 kl: 9:00, åk 2 & 3, kl: 11:00.

Tyvärr har vi fått många samtal om att breven inte kommit fram ännu.
Nedan finns innehållet att läsa. Har du inte fått brevet före skolstart får du blanketterna som nämns i brevet vid uppropet.

Hej!

Snart börjar gymnasiet! Jag och all övrig personal önskar dig varmt välkommen till vår skola och hoppas verkligen att du ska trivas och lyckas hos oss. Vi kommer att göra allt för att de kommande tre åren ska bli dina bästa skolår någonsin, och att du ska nå de mål du satt upp för din gymnasietid.

Skolstarten sker med upprop torsdagen den 17 augusti klockan 9:00. Vi tar emot dig på plan 3 i Kunskapsgallerian och dina lärare kommer att guida dig till rätt klassrum. När du fått hjälp att hitta rätt kommer du och dina nya kamrater i klassen att samlas för upprop och en kortare träff. Under de första veckorna, som vi kallar för Introduktionsveckor, kommer du att lära känna din mentor och de andra i din klass mycket väl liksom alla andra elever och lärare på skolan. Allt för att du ska få en så trygg och trevlig start som möjligt.
Mentor
Din mentor och den klass som du kommer att tillhöra träffar du hela tiden och din mentor är den som du i första hand får stöd och hjälp av när du behöver.
Elevinformation/Schoolsoft
Vi använder oss utav verktyget Schoolsoft på Sjölins gymnasium Nacka. I princip all information och kommunikation med elev och hem sker via denna plattform. Även all frånvaroanmälan sker via Schoolsoft. För att detta ska kunna fungera behöver vi rätt personuppgifter.

Med detta brev hittar du en blankett till Schoolsoft som måste fyllas i noggrant av dig som elev och dig som vårdnadshavare för att det hela ska kunna fungera. Fyll i alla fält och ha med båda vårdnadshavare om det finns två och ta med blanketten vid skolstarten. Viktigt! Glöm inte att det behövs
e-postadress till båda vårdnadshavare om ni önskar varsitt konto. Det går bra att endast ha en vårdnadshavare ifylld, men då har ni endast ett konto som ni då kan dela. På baksidan av blanketten finner du även kontraktet för din personliga nyckelbricka som du kommer att använda dig av varje dag för att komma in i skolan och för att kunna äta lunch. Även denna behöver vårdnadshavare skriva under.

Ta med blanketterna ifyllda och påskrivna redan till uppropet och lämna till din mentor.

Varmt välkommen!
Ingrid Crabo Rektor

Vill ni komma i kontakt med oss, nacka@sjolinsgymnasium.se alt Annelie, 08-555 862 02.

Välkomna!

Ladda fler inlägg