18 augusti 2017

Skolkort

Vi får en del frågor just nu om skolkort så vi lägger ut allmän info här till alla som undrar:

Skolkort bekostas av Stockholms Stad och enligt deras regler så får elever som bor 6 km eller mer från skolan ett gratis terminskort till SL:s kollektivtrafik. Det är den adressen där eleven är folkbokförd som räknas – så om eleven har dubbelt boende, meddela skolan detta.

Skolkortet sträcker sig terminsvis och är giltigt för resor med SL under dagtid. För att även använda det kvällstid så går det att köpa ett tillägg för detta hos närmaste SL-center för egen kostnad.

Skolkortet delas ut första skoldagen enligt adresslista från folkbokföringen – har du nyligen flyttat, så behöver skolan meddelas om detta snarast möjligt.

Om du tappar ditt skolkort så ersätts inte det av skolan, utan kom ihåg att alltid registrera det på www.sl.se för att få ett nytt om det försvinner, annars är det till egen kostnad som du får ersätta kortet.

Om du har fler frågor, ta med det till din första skolvecka så svarar vi då!

8 augusti 2017

Snart skolstart!

Äntligen startar Sjölins Kungsholmen!
Det är en intensiv och spännande tid med mycket att fixa inför öppnandet.
Upprop sker måndagen den 21 augusti klockan 10:00.

Vill ni komma i kontakt med oss, Kungsholmen@sjolinsgymnasium.se

Varmt Välkomna!

25 april 2017

Öppet hus på Sjölins Kungsholmen

Nu på onsdag 26 april arrangerar vi vårens sista öppna hus för vår nya skola Sjölins Kungsholmen.
Välkommen från kl 18:00 – 20:00.
Under kvällen får du en inblick i hur det är att vara elev på Sjölins gymnasium genom att träffa våra elevambassadörer från Nacka och Södermalm. Vi visar runt och berättar om planerna för skolan som startar i augusti 2017.

Ni hittar oss i våra nya skollokaler på Sysslomansgatan 18 på Kungsholmen.

För frågor kontakta rektor Christian Lagström på 08-452 8250 alternativt mail christian.lagstrom@sjolinsgymnasium.se

Varmt välkommen!

13 januari 2017

Öppet hus på Sjölins Kungsholmen

Kommande onsdag 18/1 håller Sjölins gymnasium Kungsholmen återigen öppet hus.
Klockan 18:00 slår vi upp dörrarna och visar vår nya skola fram till 20:00.

Ni hittar oss på Sysslomansgatan på Kungsholmen.

För frågor kontakta Joakim Molander på 070-289 01 51 alternativt joakim.molander@academedia.se

Varmt välkommen!

15 november 2016

Öppet hus på Sjölins gymnasium Kungsholmen

Nu är det dags för det första Öppna Huset på Sjölins Kungsholmen – onsdagen den 16 november mellan kl 18.00-20.00 står dörrarna öppna för alla intresserade på Sysslomannagatan 18! Det kommer finnas elevambassadörer, lärare och skolledning på plats för att svara på alla era frågor och berätta om höstens upplägg.

Om du har några frågor kring skolan, eller de öppna husen, så kontakta: info@sjolinsgymnasium.se

Läs också gärna mer här!

Ladda fler inlägg