1 februari 2018

Prova-på våra gymnasium!

Nu är det hög tid att börja fundera på vilket gymnasium du ska välja. Våra öppna hus har varit mycket välbesökta så vi tror att du redan varit hos oss och hälsat på. Nu finns det även möjlighet att besöka oss en skoldag för att känna på den “riktiga miljön”. Under en förmiddag får du delta i det dagliga på skolan, träffa elever och personal och även lära dig mer om vårt arbetssätt, Case. Du anmäler dig till respektive skola genom att maila.

Sjölins Kungsholmen, måndag 5/2 kl 8:30-11. kungsholmen@sjolinsgymnasium.se

Sjölins Södermalm, onsdag 7/2 kl 9:30-11:30. sodermalm@sjolinsgymnasium.se

Sjölins Nacka, fredag 9/2 kl 9-12. nacka@sjolinsgymnasium.se FULLT!

23 november 2017

Gymnasiemässa Älvsjö

Torsdag, fredag och lördag hittar ni oss på Gymnasiemässan i Älvsjö. Kom och träffa våra elevambassadörer och ställ alla dina frågor om gymnasievalet, Sjölins olika program samt hur casemetodik fungerar i praktiken.

27 oktober 2017

Allt om gymnasievalet

Ska du söka till gymnasiet i höst, eller känner du någon som ska det? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna som elever i årskurs 9 har inför sitt gymnasieval. Läs mer här!

18 augusti 2017

Skolkort

Vi får en del frågor just nu om skolkort så vi lägger ut allmän info här till alla som undrar:

Skolkort bekostas av Stockholms Stad och enligt deras regler så får elever som bor 6 km eller mer från skolan ett gratis terminskort till SL:s kollektivtrafik. Det är den adressen där eleven är folkbokförd som räknas – så om eleven har dubbelt boende, meddela skolan detta.

Skolkortet sträcker sig terminsvis och är giltigt för resor med SL under dagtid. För att även använda det kvällstid så går det att köpa ett tillägg för detta hos närmaste SL-center för egen kostnad.

Skolkortet delas ut första skoldagen enligt adresslista från folkbokföringen – har du nyligen flyttat, så behöver skolan meddelas om detta snarast möjligt.

Om du tappar ditt skolkort så ersätts inte det av skolan, utan kom ihåg att alltid registrera det på www.sl.se för att få ett nytt om det försvinner, annars är det till egen kostnad som du får ersätta kortet.

Om du har fler frågor, ta med det till din första skolvecka så svarar vi då!

8 augusti 2017

Snart skolstart!

Äntligen startar Sjölins Kungsholmen!
Det är en intensiv och spännande tid med mycket att fixa inför öppnandet.
Upprop sker måndagen den 21 augusti klockan 10:00.

Vill ni komma i kontakt med oss, Kungsholmen@sjolinsgymnasium.se

Varmt Välkomna!

Ladda fler inlägg