Naturvetenskapliga programmet

Högskoleförberedande utbildning för dig som vill studera och utveckla ditt intresse för naturvetenskap och matematik. Studierna utvecklar din kunskap om sammanhang i naturen och livets villkor.

Vi ger alla våra elever möjlighet att läsa meritgivande kurser till exempel de avancerade kurserna inom matematik och engelska inför ansökan till universitet och högskolor. Studier hos oss ger dig de bästa kvalifikationerna inför vidare studier för att bland annat läsa ingenjörsutbildningar vid Kungliga Tekniska högskolan, eller varför inte ta möjligheten att fortsätta läsa ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm? Studierna inom naturvetenskap ska ge dig de bästa förutsättningarna inför vidare studier samt öppna dörrar för att du i framtiden ska ha en bredd när det är dags att välja din vidare utbildning.

Lärarna vid Sjölins Gymnasium har lång erfarenhet och kunskap inom de naturvetenskapliga ämnena och de vet vad som krävs i ett framtida yrkesliv som naturvetare. Handledning, nära kontakt med lärare och individuella utvecklingsplaner kommer vara tre viktiga komponenter för din personliga utveckling, något som vi på skolan tillsammans med eleverna ständigt arbetar med.