Ekonomiprogrammet

Det ekonomiska programmet ska utveckla dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. På båda inriktningarna ingår studier i casemetodik. Vi ger alla våra elever möjligheten att läsa de mer avancerade kurserna inom matematik och engelska då vi är väl medvetna om det framtida värdet av maximala meritpoäng. Dessutom har du möjlighet att läsa övriga meritgivande kurser inför ansökan till universitet och högskolor.

Studier hos oss ger dig de bästa kvalifikationerna inför vidare studier för att bland annat läsa ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm eller varför inte ta möjligheten att fortsätta läsa juridik vid Uppsala Universitet eller kanske anrika Lunds Universitet? Studierna inom ekonomi ska ge dig de bästa förutsättningarna inför vidare studier samt öppna dörrar inför framtida val.

Lärarna vid Sjölins Gymnasium har lång erfarenhet och kunskap inom de ekonomiska och juridiska ämnena. De vet vad som krävs i ett framtida yrkesliv som ekonom och jurist. Handledning, nära kontakt med lärare och individuella utvecklingsplaner kommer vara tre viktiga komponenter för din personliga utveckling, något som vi på skolan tillsammans med eleverna ständigt arbetar med.

Inriktning Ekonomi

Inriktningen ekonomi ger kunskaper i marknadsföring, ledarskap, redovisning samt kalkylering och organisation. Det handlar alltså om att ge kunskaper och färdigheter i att starta och driva företag. Som programfördjupning läser du även kurserna Affärsjuridik, Psykolog 2, Filosofi 1 och Engelska 7.

Inriktning Juridik

Inriktningen juridik ger kunskaper i hur det svenska rättsystemet fungerar för samhället och för dig som privatperson. Genom att studera tidigare fall (case), lär du dig att förstå lagtexter och att uttrycka dig juridiskt korrekt i tal och skrift. Som programfördjupning läser du kurserna Entreprenörskap och Företagande, Företagsekonomi 2, Engelska 7.