Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Sjölins
Södermalm

Sjölins Gymnasium - På Söders höjder

Sjölins Södermalm är vackert beläget på Söders höjder, inte långt från Mosebacke och Katarina kyrka. Skolbyggnaden ligger på en klippa i ett kulturminnesmärkt hus och rymmer idag två gymnasieskolor och en grundskola. Här samlas elever från hela stan med olika bakgrund, men samma mål. De vill göra något av sina liv.

Rektorn har ordet

På Sjölins Södermalm samlas elever som vill bli läkare, mäklare, beteendevetare och idrottsstjärnor, elever från innerstan och elever från kranskommuner. Våra elever lyfter alltid fram att hos oss får de vara sig själva, något som vi tycker är väldigt viktigt – att vi får vara olika tillsammans. Här träffas vi och delar erfarenheter och perspektiv, något som förhöjer vår utbildning.

Vi har ett tydligt fokus mot högskolestudier och våra lärare brinner för vår metodik – verklighetsbaserat lärande och case. Detta märks i undervisningen. Våra lokaler är ljusa och öppna och anpassade efter vårt arbetssätt där hög lärarnärvaro är en viktig pusselbit. Genom ett arbetssätt med handledning, nära kontakt med lärare och individuella utvecklingsplaner så har vi tre viktiga komponenter där vi arbetar med din personliga utveckling och mot dina mål.

Viktigt för oss är också att vi ger dig goda förutsättningar för din utbildning. Våra labbsalar är fullt utrustade och vi har både en egen matsal och en riktig idrottssal i huset.

Varmt välkommen till Sjölins Södermalm

Krister Thun
Rektor Sjölins Södermalm

Hur är det att gå på skolan?

Hos oss blir du sedd och inte en i mängden, vi som jobbar på skolan tycker det är viktigt att lära känna dig och engagera oss i den du är. Vi har en god stämning och gemenskap på skolan som idag består av ca 620 elever. Skollunchen serveras i vår egen matsal. Eleverna har alltid minst två huvudrätter att välja på, tillagade från grunden av våra egna kockar. Lärarna har sina arbetsplatser i anslutning till elevernas arbetsytor vilket gör att det alltid finns vuxna närvarande vilket i sin tur skapar en lugn miljö.

Aktuellt på skolan

Det är här det händer! Se senaste nytt från vår skola med uppdateringar inför öppna hus och andra evenemang.