Sjölins Gymnasium

Sjölins Södermalm

På Sjölins Södermalm får du vara den du är!

Sjölins Södermalm

På Sjölins Södermalm får du vara den du är!

Välkommen till Sjölins Södermalm

Sjölins gymnasium på Södermalm ligger högt upp på en klippa med utsikt över Söders takåsar. Förutom Sjölins vanliga program så kan elever som vill elitsatsa på sin sport välja NIU (Nationell Idrottsutbildning) inom fotboll, handboll och hockey. Högst upp i huset hittar du vårt skolcafé, en solig takterass samt gott om plats för studier och umgänge. Från och med hösten 2022 kommer vi att få mer utrymme i byggnaden vilket innebär att vi kommer att kunna växa som skola och ta emot fler elever.


Mer om ossElever i cafeterian vid Sjölins Gymnasium.

Case


På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här arbetar vi över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Elev står på fotbollsplanen med fotbollen under foten vid Sjölins Gymnasium.

NIU - med träning på schemat


På Sjölins Södermalm kan du kombinera din elitsatsning på ishockey, handboll eller fotboll med en fullständig gymnasieexamen. Skolan är certifierad för att erbjuda Nationell idrottsutbildning (NIU) och har ett mångårigt samarbete med Svenska Handbollförbundet, Djurgården Ishockey och Djurgården Fotboll.

Fokuserad elev studerar med penna i handen på Sjölins Gymnasium.

Studiero och trygghet


Goda förutsättningar för lärande kräver utrymme för reflektion och hjälp till fokus. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. Till exempel ligger lärarnas arbetsplatser i direkt anslutning till elevernas arbetsytor vilket skapar en lugn miljö med mycken vuxennärvaro och nära till handledning och stöd.

Mer om NIU

Filmen om case

På Sjölins ingår studier i case i undervisningen på alla program. Se filmen som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Se filmen om case

Mer om case
Två provrör hålls upp av elev i kemisalen på Sjölins gymnasium.
Klassrum med lärare och två elever på Sjölins gymnasium.
Nära bild på penna och papper i Sjölins Gymnasium.
Elevporträtt på Sjölins gymnasium.
Kemisalen och tre elever på Sjölins gymnasium.
Öppna böcker och leenden på Sjölins gymnasium.

Våra inriktningar

Hos oss kan du läsa Naturvetenskaps-, Samhällsvetenskaps- och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.


Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!