Sjölins Södermalm

På Sjölins Södermalm får du vara den du är!

Sjölins Södermalm

På Sjölins Södermalm får du vara den du är!

Välkommen till Sjölins Södermalm

Sjölins gymnasium på Södermalm ligger högt upp på en klippa med utsikt över Söders takåsar. Förutom Sjölins vanliga program så kan elever som vill elitsatsa på sin sport välja NIU (Nationell Idrottsutbildning) inom fotboll, handboll och hockey. Högst upp i huset hittar du vårt skolcafé, en solig takterass samt gott om plats för studier och umgänge.

Case

På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här arbetar vi över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

NIU - med träning på schemat

På Sjölins Södermalm kan du kombinera din elitsatsning på ishockey, handboll eller fotboll med en fullständig gymnasieexamen. Skolan är certifierad för att erbjuda Nationell idrottsutbildning (NIU) och har ett mångårigt samarbete med Svenska Handbollförbundet, Djurgården Ishockey och Djurgården Fotboll.

Studiero och trygghet

Goda förutsättningar för lärande kräver utrymme för reflektion och hjälp till fokus. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. Till exempel ligger lärarnas arbetsplatser i direkt anslutning till elevernas arbetsytor vilket skapar en lugn miljö med mycken vuxennärvaro och nära till handledning och stöd.

Mer om NIU

Med utsikt över Söders takåsar

Våra elever kommer från hela Stockholms län men de har en sak gemensamt, de vill göra något med sina liv. Det ger ett fokus och en vilja att hjälpas åt som skapar en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Kika gärna in på vår skola!

Mer om vår skola

Filmen om case

På Sjölins ingår studier i case i undervisningen på alla program. Se filmen som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Se filmen om case

Mer om case

Öppet hus

Vi vill välkomna dig till öppet hus hos oss! Under våren kommer de att ske digitalt, du ser aktuella datum nedan!

5/5 kl. 16:30-19:00

Du hittar mer info på vår öppet hus-sida. Där kan du också fylla i en intresseanmälan för att få påminnelser om när det är dags!

Våra gymnasieprogram

Hos oss kan du läsa Naturvetenskaps-, Samhällsvetenskaps- och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.