Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Sjölins Södermalm

Pluggisarna, elitidrottarna, de flitiga och de sociala. De coola, snälla eller smarta - på Sjölins Södermalm får du vara den du är!

Sjölins Södermalm

Välkommen till Sjölins Södermalm

Sjölins gymnasium på Södermalm ligger högt upp på en klippa med utsikt över Söders takåsar. Förutom Sjölins vanliga program så kan elever som vill elitsatsa på sin sport välja NIU (Nationell Idrottsutbildning) inom fotboll, handboll och hockey. Högst upp i huset hittar du vårt skolcafé, en solig takterass samt gott om plats för studier och umgänge.

Case

På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här arbetar vi över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

NIU - med träning på schemat

På Sjölins Södermalm kan du kombinera din elitsatsning på ishockey, handboll eller fotboll med en fullständig gymnasieexamen. Skolan är certifierad för att erbjuda Nationell idrottsutbildning (NIU) och har ett mångårigt samarbete med Svenska Handbollförbundet, Djurgården Ishockey och Djurgården Fotboll.

Studiero och trygghet

Goda förutsättningar för lärande kräver utrymme för reflektion och hjälp till fokus. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. Till exempel ligger lärarnas arbetsplatser i direkt anslutning till elevernas arbetsytor vilket skapar en lugn miljö med mycken vuxennärvaro och nära till handledning och stöd.

Mer om vår skola

Med utsikt över Söders takåsar

Våra elever kommer från hela Stockholms län men de har en sak gemensamt, de vill göra något med sina liv. Det ger ett fokus och en vilja att hjälpas åt som skapar en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Kika gärna in på vår skola!

Filmen från vår skola

Mer om NIU

Välkommen på digitalt öppet hus!

Med anledning av coronaviruset kommer vi under våren genomföra digitala öppna hus online istället för att ha fysiska öppna hus.

Program på Sjölins Södermalm

Läs mer om något av våra högskoleförberedande program.