Sjölins Sjöstaden

Vill du vara med oss från starten?

Sjölins Sjöstaden

Vill du vara med oss från starten?

Välkommen till Sjölins Sjöstaden

Sjölins gymnasium i Hammarby Sjöstad startar till hösten 2018 och blir därmed Sjölins fjärde gymnasieskola i Stockholm. Lokalerna på Hammarby Fabriksväg renoveras under våren för att ge plats åt luftiga klass- och grupprum, en skolmatsal samt sociala ytor.

Case


På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan


På Sjölins träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Studiero och trygghet


Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. ­Lärarnas arbetsplatser ligger vägg i vägg med elevernas ­uppehållsrum. Det skapar en lugn miljö och gör det möjligt för dig att få prata med en ­vuxen.

Mer om skolan

En skola där du kan vara med och påverka

Vi tror att eleverna på Sjölins Sjöstaden antingen kommer bo i närheten av skolan eller komma resande med tvärbanan eller tunnelbanan. Vår skolledning kommer från starten satsa på att skapa en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Du som ny elev på skolan kommer ha en möjlighet att vara med och skapa skolans traditioner. Casemetodiken kommer stå i centrum och vara en del av din undervisning oavsett vilket program du läser.

Se filmen om case

Läs mer om case

Besök oss!

Det bästa sättet att skaffa sig en uppfattning om en skola är att själv besöka den. Under våren har vi möjlighet att visa byggnaden där vår skola kommer finnas. Du får träffa elever från någon av Sjölins andra skolor i Stockholm och rektorer som berättar mer om planerna för skolan hur det fungerar att läsa case.

Öppet hus

3 maj

Våra program

Läs mer om något av våra högskoleförberedande program.