Sjölins
Örebro

Till hösten startar Sjölins Örebro

Sjölins Gymnasium kommer ligga centralt i Örebro och nås enkelt med buss från större delen av stan. Skolan kommer finnas i nyrenoverade lokaler med trivsamma och välutrustade klassrum och öppna sociala ytor.

Därför ska du välja Sjölins

Vi satsar på att skapa en god stämning och gemenskap på alla våra skolor och känslan av att ”alla känner alla” är klart framträdande. Som en lite mindre skola finns många fördelar, inte minst den närhet som uppstår mellan eleverna och mellan elever och lärare. Tillsammans skapar vi den bästa gymnasieskolan där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll.

Julia läser Ekonomi

Det bästa med ekonomiprogrammet är dels att det är väldigt brett, man får med essentiella ämnen som svenska, engelska, matte, samtidigt som man blir introducerad till nya ämnen som ekonomi och juridik. Det blir en förändring från grundskolan vilket är kul och intressant. Min vision är att plugga vidare ganska omgående efter gymnasiet. Jag vill studera något med ekonomiinriktning eller relationer. Att få jobba med relationsförsäljning i framtiden hade varit roligt.

Antal platser på Ekonomiprogrammet

Jasmine vill bli läkare

Jag har alltid varit intresserad av kroppen samt hur vår värld verkligen är uppbyggd. Förutom mitt intresse för naturen så föredrar jag logiska ämnen, såsom matte. Efter studenten planerar jag att söka in på läkarprogrammet och fortsätta att använda mig av mina kunskaper inom främst biologi och kemi.

Antal platser Naturprogrammet

Därför valde jag Ekonomi

Ekonomi var ett perfekt val för mig eftersom jag är intresserad av företagande och hur saker påverkar vår ekonomi och samhället i form av social- och miljöfrågor. Efter gymnasiet kommer jag läsa civilekonomprogrammet. Med tanke på att den linjen är väldigt bred så finns otroligt många arbeten att välja mellan sen när man ska ut i arbetslivet.

Antal platser Ekonomiprogrammet

Ella valde Samhällsprogramet

Jag är ganska social, därför passar Samhällsprogrammet mig bra. Jag valde Sam-Beteende eftersom jag har ett intresse för den värld vi lever i samt hur människan fungerar. Det är genom att lära sig hur världen och människan fungerar som vi kan förbättra och utveckla samhället. Jag kommer definitivt läsa vidare efter gymnasiet. Det är när jag sett mer av världen som jag kan se vart jag kan göra ett avtryck.

Antal platser Samhällsprogrammet

Aktuellt på skolan

Det är här det händer! Se senaste nytt från vår skola med uppdateringar inför öppna hus och andra evenemang.