Sjölins Örebro

Vill du vara med oss från starten?

Sjölins Örebro

Vill du vara med oss från starten?

Välkommen till Sjölins Örebro

Sjölins gymnasium i Örebro startar till hösten 2018 och blir därmed Sjölins sjätte gymnasieskola. Skolan kommer finnas i nyrenoverade, fina lokaler på Fredsgatan 17 i centrala Örebro och bereda plats för alla våra tre högskoleförberedande program.

Case


På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan


På Sjölins träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Studiero och trygghet


Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. ­Lärarnas arbetsplatser ligger vägg i vägg med elevernas ­uppehållsrum. Det skapar en lugn miljö och gör det möjligt för dig att få prata med en ­vuxen.

Mer om skolan

En skola där du kan vara med och påverka

Vi tror att eleverna på Sjölins Örebro antingen kommer bo i närheten av skolan eller komma resande från kranskommuner. Vår skolledning kommer från starten satsa på att skapa en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Du som ny elev på skolan kommer ha en möjlighet att vara med och skapa skolans traditioner. Casemetodiken kommer stå i centrum och vara en del av din undervisning oavsett vilket program du läser.

Se filmen om case

Läs mer om case

Besök oss!

Välkommen att träffa oss på informationsmöten där vi berättar mer om planerna för skolan. Vi håller till på Clarion Hotell Örebro där vi under en informationsspäckad timme informerar om Sjölins Örebro och svara på dina frågor.

Informationsträff

24 april

Våra program

Läs mer om något av våra högskoleförberedande program.