Sjölins Gymnasium

Eldsjälar och förebilder

Lärare på Sjölins Gymnasium

Våra lärare kommer utmana, inspirera och få dig att utvecklas. Utvecklas till en person som är redo att ta nästa steg. På Sjölins ligger lärarnas arbetsrum vägg i vägg med elevernas uppehållsrum. Det skapar en lugn miljö och gör det möjligt för dig att komma i kontakt och prata med en vuxen.

 

Lila Lärare på Sjölins

Mer än bara en utbildning!

Vi erbjuder eleverna en väldigt bra grund att stå på inför vidare studier men också en gemenskap där du blir sedd för den du är. För att det helt enkelt är mer än
bara en utbildning!

Jag har alltid velat bli lärare så länge jag kan minnas. Älskar att vara bland människor och har alltid velat ha ett arbete som är viktigt på riktigt. Att få jobba på Sjölins gör mig glad varje dag. Det är stimulerande, roligt, seriöst och utvecklande. Det är socialt då vi kollegor arbetar tillsammans i case och inte bara sida vid sida.

Lilia Manzoor
Lärare svenska och religion

Sjölins Gymnasium Södermalm

Engagerade och kunniga lärare

Sjölins är en skola med väldigt engagerade och kunniga lärare, där man får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Förutom högskoleförberedande studier på alla program, gör vi också mycket andra aktiviteter tillsammans på skolan och i kurserna.

Jag blev lärare för möjligheten att arbeta med ungdomar och följa dem i deras personliga resa och kunskapsutveckling. Att få så små frön i deras liv som de har användning av både personligen och framåt i sina studier.

Det finns bara fördelar med att använda synergier mellan olika kurser för att få både mer djup och bredd på olika frågeställningar. Det är också utvecklande och stimulerande som pedagog att dagligen få arbeta nära tillsammans med andra kollegor. Det är därför arbete med case är så bra.

Jenny Nord
Lärare i samhällskunskap och historia

Sjölins Gymnasium

Relationen till mina elever är det viktigaste för mig

Relationen till mina elever är det viktigaste för mig som lärare. Jag försöker bygga ett förtroende hos eleverna där de känner att de kan vara öppna och vara sig själva. Det upplever jag vara ett vinnande koncept.

Jag undervisar i samhällskunskap och historia. Bägge ämnena förklarar varför världen ser ut som den gör idag. På Sjölins arbetar vi väldigt mycket med relevanta frågor som ligger i tiden, det gör att det blir lättare för alla inblandade att relatera till det vi gör. Intresset ökar för alla inblandade parter. Sjölins är inte som en ”vanlig” skola, vi arbetar annorlunda och det ställer krav på oss lärare. Vi jobbar nära varandra och samplanerar mycket, då är det viktigt att vi är prestigelösa. Man känner sig aldrig ensam i sitt arbete som lärare på Sjölins.

Aid Ohran
Lärare samhällskunskap och historia

Sjölins Gymnasium Göteborg