Därför valde
vi Sjölins

Eleverna på Sjölins

Vad tycker våra elever om sina skolor, hur fungerar case i praktiken, hur resonerade de inför valet till gymnasiet? Låt dig inspireras av våra kloka elevambassadörer!

Hannes läste Natur

Favoritcaset

”Ett case som var extra kul var när vi fick jobba med ett påhittat land som hade specifika tillgångar och problem. Vår uppgift var att beskriva vad vi ville förbättra för att göra det till ett bättre land. Vi skulle ta hänsyn till både miljö- och samhällsaspekter. Här kombinerade vi ämnena samhällskunskap och biologi”.

Case i praktiken enligt Hannes

Det mesta vi lär oss inom case är aktuellt, vilket gör att man faktiskt har koll på vad som händer i Sverige men även runt om i världen.

- Niklas, ekonomiprogrammet i Nacka

Ella läser SAM Beteende

Sammanhållningen viktig

Anledningen till varför jag trivs på Sjölins har mycket att göra med storleken på skolan och att vi satsar så mycket på sammanhållning. Alla på skolan kan känna sig bekväma och vara sig själva. Med våra case får man chansen att verkligen gräva sig ner i ämnet och få den där bredare bilden av en aktuell fråga. Eftersom man jobbar med flera ämnen åt gången blir bilden av problemet så mycket bredare med fler infallsvinklar. Man får inte tunnelseende utan kan koppla till fler faktorer att få en bredare och mer ofärgad bild.

Klara läser Samhällsprogrammet

Tips inför gymnasievalet

Så valde vi - Cornelia och Henrik!

”Jag tycker det viktigaste på en skola är bra sammanhållning. När jag var här på öppet hus lade jag märke till att ingen stod ensam, och jag kände mig välkommen. De flesta som läser här kommer utifrån och det är lätt att lära känna nya människor.  Mitt tips till andra som ska välja gymnasium är att gå på magkänslan. Tänk på det som är viktigt för dig och inte det som andra säger är viktigt. Det är du som ska gå här och du ska trivas på din skola i tre år. ” /Cornelia

”Jag gick på en stor grundskola och ville söka mig till en mindre skola med tajtare kompisgäng. Jag gick också på flera öppet hus men de flesta skolor kändes stora och ganska opersonliga. Jag tycker man ska fråga elever som går på skolan varför de började där och om de fortfarande trivs. Jag valde Ekonomiprogrammet men kunde lika gärna läst Samhäll. Även om man inte tycker man valt rätt program så gör det inte så mycket. Man kan använda åren på gymnasiet till att komma på vad man är bra på och vad man vill göra sen. Jag har upptäckt att psykologi är jättekul, det visste jag inte innan.” /Henrik

Jonas läste på Sjölins i Nacka

Sjukt nöjd

Jag gick tidigare i en liten grundskola och sökte ett gymnasium med samma känsla och med en stark sammanhållning. Jag bestämde mig för Sjölins i nian och satte ribban efter skolans antagningspoäng. För mig var det självklart att välja Natur. Jag fick plugga ganska mycket men jag gillar utmaningar och matematik. De flesta lärare på vår skola är unga, de förstår oss, står för nytänkande och kan sin grej. Jag var sjukt nöjd med mitt val av Sjölins och Naturprogrammet. Skolbyggnaden i Nacka är som ett campus där flera skolor delar matsal. Alla har olika tider så det funkar bra.