molekyl

Vår första skola startade 2000, vår andra 2001 och sedan dess har ytterligare skolor tillkommit med tiden. Våra skolor har genom åren haft olika namn. L’Estradska, Fram, Sjölins, Primrose och Vittragymnasiet. Det har känts ganska underligt att heta olika då vi är systerskolor som regelbundet träffas och samarbetar. Vi enas genom samma kunskapssyn, tro på eleverna och övertygelsen att de blir än mer engagerade och delaktiga när undervisningen utgår från deras verklighet. I vår undervisning utgår vifrån samma pedagogiska modell och från samma casemetodik. Vi har dessutom tagit fram casen i samarbete med varandra.

Från och med hösten 2013 heter alla våra skolor Sjölins gymnasium.

”Det är häftigt att kunna mycket!”, brukar våra elever säga. Vi arbetar utifrån verkliga situationer med en metod som heter case. Case-metoden ger dig som elev vana i att lösa problem, analysera och kommunicera. Case är krävande men också roligt. Du blir utmanad att hitta kreativa lösningar och argumentera för din ståndpunkt, vilket gör att du är väl förberedd inför vidare studier och livet efter gymnasiet.

Sjölins idé är att bidra till ökade livschanser genom utbildning och lärande.

På våra skolor har vi en trygg social miljö, där eleverna trivs. Vi har en utvecklande och tillgänglig lärmiljö, där eleven har en närhet till pedagogerna. Hos oss finns en gemenskap där alla känner alla. Pedagoger och elever arbetar nära tillsammans, det uppskattas och märks i den atmosfär som finns på våra skolor. Eleverna hos oss blir medvetna, självständiga, kompetenta. De tror på sig själva.

Fakta Sjölins gymnasium

Grundades: 2000

Antal elever: 1 500

Antal skolor: fyra