Sjölins Gymnasium

Så funkardet

Vill du byta gymnasium till Sjölins?

Alla våra gymnasieskolor följer Gymnasieantagningens regler. Dessa regler skiljer sig åt mellan orterna, se nedan hur det går till med byte av gymnasieskola på just din ort.

Under september upprättar våra gymnasieskolor interna reservlistor för elever som hör av sig och är intresserade av att byta gymnasium till Sjölins. Vissa av våra skolor kan ha lediga platser kvar efter skolstart, beroende på söktrycket. Nedan publicerar vi aktuell status för respektive skola, samt kontaktperson på skolan för elever som är intresserade av att veta mer.

Om du går i åk 2 eller 3 och vill byta till Sjölins så kontaktar du den skolan du vill söka till och skickar ett mail med bifogad studieplan för den tiden du hittills gått på gymnasiet. Det är väldigt viktigt att du bifogar din studieplan i denna kontakt, studieplanen kan du få från din nuvarande skola – antingen från din studie- och yrkesvägledare eller från din skolas administration.

Så funkar det

Byta till Sjölins Göteborg

Du som ska börja åk 1 till hösten 2022 måste kontakta din studie- och yrkesvägledare innan den 1 juni om du vill ändra ditt gymnasieval.

Mellan den 4 augusti – 9 september pågår reservantagningen. Då fyller gymnasieantagningen på gymnasieskolornas lediga platser med elever som står i reservkö.

Kontaktuppgifter till Sjölins Göteborg:

Ehsan Momeni – ehsan.momeni@sjolinsgymnasium.se
Jonas Kornbrink – jonas.kornbrink@sjolinsgymnasium.se

Byta till Sjölins Vasastan, Nacka eller Södermalm

I Stockholm är det Gymnasieantagningen som sammanställer reservlistor till våra gymnasieskolor, som vi sedan följer vid reservintaget. När en plats blir tillgänglig i årskurs 1 så går den till första personen på reservlistan hos Gymnasieantagningen, sedan till andra, och så vidare. Platser blir lediga enbart om elever slutar. Våra skolor som är nystartade eller som har expanderat sin verksamhet kan ha lediga platser. Kontakta dessa skolor direkt om du är intresserad av att börja. 

Under september upprättar våra skolor interna reservlistor utifrån de elever som aktivt hör av sig direkt till våra skolor. Nedan ser du kontaktuppgifter till respektive skola. Dessa personer är du välkommen att kontakta för information om lediga platser och förfarandet kring byte av skola.

Kontaktuppgifter till Sjölins skolor i Stockholm:

Sjölins Vasastan – kontakta Sofia Brunefeldt på sofia.brunefeldt@sjolinsgymnasium.se

Sjölins Nacka – kontakta Tina Danielsson på nacka@sjolinsgymnasium.se

Sjölins Södermalm – kontakta biträdande rektor Erik Carling på erik.carling@sjolinsgymnasium.se