Sjölins
Nacka

Ett modernt skolcampus där alla kan trivas

Sjölins Nacka ligger i Sickla köpcentrum och nås på ­några minuter från Slussen, Tyresö, Värmdö och södra Stockholm med buss eller tvärbana. Ypperliga kommunikationer och närhet till kaféer, ­restauranger och butiker gör läget till det bästa i Nacka. Skolan ligger i den nybyggda Kunskapsgallerian som är ett ­campushus med flera gymnasieskolor. Här finns trivsamma ljusa klassrum, glasväggar och öppna sociala ytor. Alla elever har sitt eget hemklassrum vilket skapar en känsla av tillhörighet och hemtrevnad.

Rektorn har ordet

På vår skola har vi nära till varandra, både lärare och elever och elever emellan. Vi är totalt 360 elever på skolan, vilket gör att du känner igen dem du möter i korridoren, samtidigt som det finns många nya att lära känna under din gymnasietid.

Många vittnar om den goda stämning som råder på skolan och hur trygg man känner sig här. Vi har en väl genomtänkt placering av klassrum så att årskurser och program blandas. Varje klass har sitt hemklassrum, där man har många av sina lektioner och sina saker, vilket bidrar till den hemtrevliga känslan.

Kunskapsgallerian med tre gymnasieskolor; Sjölins, Rytmus och YBC, är ett levande campus. Vi äter alla på restaurangen längst ner i huset, vilket ger ännu fler möjligheter till möten. Då och då får vi även njuta av Rytmus lunchkonserter i trapphuset.

Varmt välkommen till vår skola!

Ingrid Crabo
Rektor Sjölins Nacka

Hur är det att gå på skolan?

Vi har en mycket god stämning och gemenskap på skolan och känslan av att ”alla känner alla” är klart framträdande. Som en lite mindre skola finns många fördelar, inte minst den närhet som uppstår mellan eleverna och mellan elever och lärare. Tillsammans skapar vi den bästa gymnasieskolan där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll.

Yasmine valde Natur

Jag har alltid varit intresserad av kroppen samt hur vår värld verkligen är uppbyggd. Förutom mitt intresse för naturen så föredrar jag logiska ämnen, såsom matte. Efter studenten planerar jag att söka in på läkarprogrammet och fortsätta att använda mig av mina kunskaper inom främst biologi och kemi.

Meritvärde NA (intag Nacka 2017)

300 poäng

Ella läser Samhällsprogrammet

Jag är ganska social, därför passar Samhällsprogrammet mig bra. Jag valde Sam-Beteende eftersom jag har ett intresse för den värld vi lever i samt hur människan fungerar. Det är genom att lära sig hur världen och människan fungerar som vi kan förbättra och utveckla samhället. Jag kommer definitivt läsa vidare efter gymnasiet. Det är när jag sett mer av världen som jag kan se vart jag kan göra ett avtryck.

Meritvärde SA (intag Nacka 2017)

255 poäng

Därför valde jag Ekonomi

Ekonomi var ett perfekt val för mig eftersom jag är intresserad av företagande och hur saker påverkar vår ekonomi och samhället i form av social- och miljöfrågor. Efter gymnasiet kommer jag läsa civilekonomprogrammet. Med tanke på att den linjen är väldigt bred så finns otroligt många arbeten att välja mellan sen när man ska ut i arbetslivet.

Niklas, Ekonomiprogrammet på Sjölins i Nacka

Meritvärde Ekonomi (intag Nacka 2017)

282,5 poäng

Aktuellt på skolan

Det är här det händer! Se senaste nytt från vår skola med uppdateringar inför öppna hus och andra evenemang.