Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Sjölins
Nacka

Ett modernt skolcampus där alla kan trivas

Sjölins Nacka ligger i Sickla köpcentrum och nås på ­några minuter från Slussen, Tyresö, Värmdö och södra Stockholm med buss eller tvärbana. Ypperliga kommunikationer och närhet till kaféer, ­restauranger och butiker gör läget till det bästa i Nacka. Skolan ligger i den nybyggda Kunskapsgallerian som är ett ­campushus med flera gymnasieskolor. Här finns trivsamma ljusa klassrum, glasväggar och öppna sociala ytor. Alla elever har sitt eget hemklassrum vilket skapar en känsla av tillhörighet och hemtrevnad.

Rektorn har ordet

På vår skola har vi nära till varandra, både lärare och elever och elever emellan. Vi är totalt 480 elever på skolan, vilket gör att du känner igen dem du möter i korridoren, samtidigt som det finns många nya att lära känna under din gymnasietid.

Många vittnar om den goda stämning som råder på skolan och hur trygg man känner sig här. Varje klass har den hemtrevliga känslan. Placeringen av hemklassrummen är väl genomtänkt och uppdateras varje läsår.

Kunskapsgallerian med tre gymnasieskolor; Sjölins, Rytmus och YBC, är ett levande campus. Vi äter alla på restaurangen längst ner i huset, vilket ger ännu fler möjligheter till möten. Då och då får vi även njuta av Rytmus lunchkonserter i trapphuset.

Varmt välkommen till vår skola!

Ingrid Crabo
Rektor Sjölins Nacka

Hur är det att gå på skolan?

Vi har en mycket god stämning och gemenskap på skolan och känslan av att ”alla känner alla” är klart framträdande. Som en lite mindre skola finns många fördelar, inte minst den närhet som uppstår mellan eleverna och mellan elever och lärare. Tillsammans skapar vi den bästa gymnasieskolan där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll.