Sjölins Nacka

Ett modernt skolcampus där alla kan trivas

Sjölins Nacka

Ett modernt skolcampus där alla kan trivas

Välkommen till Sjölins Nacka

Sjölins gymnasium i Nacka skapar tillsammans med tre andra skolor ett pulserande campus precis i gränsen mellan Stockholm och Nacka. I Kunskapsgallerians ljusa lokaler med bra klassrum och gott om ytor att mötas på finns vi precis bredvid Sickla köpcentrum.

Case


På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan


På vår skola träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Studiero och trygghet


Hos oss har varje klass sitt eget hemklassrum, där eleverna har många av sina lektioner och sina skåp. Vi lägger stor vikt vid studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. ­Lärarnas arbetsplatser ligger nära elevernas ­uppehållsrum vilket skapar en lugn och trivsam miljö.

Mer om skolan

Bästa läget i Sickla

Våra elever kommer från hela Stockholms län men de har en sak gemensamt, de vill göra något med sina liv. Det ger ett fokus och en vilja att hjälpas åt som skapar en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Kika gärna in på vår skola!

Se filmen om vår skola

Hitta till skolan

Filmen om case

På Sjölins ingår studier i case i undervisningen på alla program. Se filmen som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Se filmen om case

Mer om case

Öppet hus

Vi vill välkomna dig till öppet hus hos oss! Under våren kommer de att ske digitalt, du ser aktuella datum nedan!

5/5 kl. 18-20

Du hittar mer info på vår öppet hus-sida. Där kan du också fylla i en intresseanmälan för att få påminnelser om när det är dags!

Våra inriktningar

Hos oss kan du läsa Naturvetenskaps-, Samhällsvetenskaps- och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.