Sjölins Nacka

Sjölins Nacka

Ett modernt skolcampus där alla kan trivas

Välkommen till Sjölins Nacka

Sjölins gymnasium i Nacka skapar tillsammans med tre andra skolor ett pulserande campus precis i gränsen mellan Stockholm och Nacka. I Kunskapsgallerians ljusa lokaler med bra klassrum och gott om ytor att mötas på finns vi precis bredvid Sickla köpcentrum. Välkommen till vårt öppna hus den 8 maj!

Case

På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan

På vår skola träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Studiero och trygghet

Hos oss har varje klass sitt eget hemklassrum, där eleverna har många av sina lektioner och sina skåp. Vi lägger stor vikt vid studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. ­Lärarnas arbetsplatser ligger nära elevernas ­uppehållsrum vilket skapar en lugn och trivsam miljö.

Mer om skolan

Bästa läget i Sickla

Våra elever kommer från hela Stockholms län men de har en sak gemensamt, de vill göra något med sina liv. Det ger ett fokus och en vilja att hjälpas åt som skapar en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Kika gärna in på vår skola!

Filmen från vår skola

Anmäl dig till en Prova på-dag

Besök oss!

Det bästa sättet att skaffa sig en uppfattning om en skola är att själv besöka den. Under våra öppna hus får du träffa elever och lärare på skolan som visar runt och berättar mer om våra program och hur det fungerar att läsa case. Du kan också anmäla dig till en av våra Prova på-dagar som äger rum under en vanlig skoldag. Obs – begränsat antal platser.

28 nov

Program på Sjölins Nacka

Läs mer om något av våra tre högskoleförberedande program.