Sjölins Gymnasium

Sjölins
Malmö

Välkommen till Sjölins Malmö!

Hösten 2022 öppnade Sjölins Gymnasium i Malmö. Sedan den första skolan öppnade 2000 i Göteborg har vi arbetat med casemetodik som har rötter i Harvard – en pedagogik som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här utgår vi från verkligheten, arbetar över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan.

Som elev hos oss kommer du att få vara med på en resa där utbildningen ligger i fokus, och där det samtidigt finns en glädje i att få vara del av något nytt. Tillsammans skapar vi nya traditioner och bidrar till en kultur som kommer finnas kvar på skolan under en lång tid framöver. Vi vill att du ska få en oförglömlig gymnasietid, vänner för livet och bästa möjliga förberedelser inför fortsatta studier.

På Sjölins gymnasium i Malmö kommer hög lärarnärvaro att kombineras med den väl beprövade casemetodiken. Våra lärare kommer finnas på plats under hela din skoldag för att handleda, diskutera och peppa. Casemetodiken visar dig hur ämnena hänger ihop, med varandra och med det som händer i samhället idag. Genom casen kommer du utveckla ett kritiskt tänkande, förmåga att jobba både i grupp och självständigt, bland mycket annat. Verktyg som du kommer ha nytta av när du pluggar vidare. Beprövade metoder möter nytänkande och skapar en skolmiljö där du kan känna dig trygg och samtidigt inspireras och utvecklas. Vi kommer att utmana din världsbild och göra dig väl förberedd inför studier på högskola och universitet. 

Vårt mål är att du ska nå långt bortom dina egna förväntningar och växa som person under din tid hos oss. Tillsammans vill vi skapa en gymnasieskola där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll. På Sjölins står din utbildning och dina mål i fokus.

Välkommen till Sjölins Malmö!

Elever på Sjölins gymnasium sitter vid bord och pratar.
Elever går tillsammans till skolan vid Sjölins gymnasium.