logo-sjolins

Sjölins Malmö

Skapa din framtid på Sjölins gymnasium

Hösten 2022 startar
Sjölins Gymnasium i Malmö!

Hösten 2022 startar vi vår femte gymnasieskola, i Malmö. Sjölins gymnasium grundades i Göteborg 2000 och har sedan dess expanderat till ytterligare tre skolor i Stockholm. På Sjölins kombineras traditionell undervisning med case tagna från verkligheten, en metodik med rötter i Harvard. Genom utbildning som formas av verkligheten ger vi dig de bästa förutsättningarna att skapa din framtid!

Mer om Sjölins Malmö

Casemetodik

På Sjölins arbetar vi med case – en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här utgår vi från verkligheten, arbetar över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du kommer lära dig att jobba i grupp, ta ansvar, tänka kritiskt och fritt – något som ger dig den bästa grunden för framtida studier. Se filmen här nedan som beskriver casemetodiken på våra gymnasieskolor.

Läs mer om case
fyra elever har en bra dag i skolan på Sjölins gymnasium.

Showroom

Under hösten 2021 och fram till skolstart kommer du att kunna besöka oss i vårt showroom. Ta med dina vänner eller en förälder och träffa oss som jobbar med Sjölins Malmö!

Har du några frågor om vårt showroom eller vill besöka oss?

Kontakta vår skolchef Jimmy Rosengren, malmo@sjolinsgymnasium.se

Elever läser och studerar i Sjölins gymnasium.

Våra öppet hus-tider:

16/11 kl. 17.30–19.30

2/12 kl. 17.30–19.30

18/1 kl. 17.30–19.30

Håll utkik för mer info om exakt plats.

Har du några frågor inför öppet hus?

Kontakta vår rektor Therese Rosell, therese.rosell@sjolinsgymnasium.se

Vår skolchef och rektor berättar

Här nedan kan du läsa intervjuerna med vår skolchef Jimmy Rosengren och vår rektor Therese Rosell som berättar om Sjölins Malmö.

SkolchefJimmy  RektorTherese

Elever sitter på en bänk utanför Sjölins Gymnasium.

Våra elever berättar

Läs intervjuerna här nedan med våra elever som berättar om hur det är att gå på Sjölins!

Provrör, kemisal och elev.
Elever i klassrum på Sjölins Gymnasium tillsammans med lärare.
Studerande med block och penna på Sjölins gymnasium.
Elev från Samhällsprogrammet på Sjölins Gymnasium.
Samhällselev med fin utsikt i bakgrunden från Sjölins Gymnasium.
Elever läser och studerar i Sjölins gymnasium.

Våra inriktningar

Hos oss kan du läsa Naturvetenskaps-, Samhällsvetenskaps- och Ekonomiprogrammet. Nedan ser du våra inriktningar för respektive program. Alla våra program är högskoleförberedande.