Sjölins Kungsholmen

Ett litet gymnasium med stor gemenskap

Sjölins Kungsholmen

Ett litet gymnasium med stor gemenskap

Välkommen till Sjölins
Gymnasium på Kungsholmen

Sjölins gymnasieskola på Kungsholmen startade hösten 2017. Skolan var under det första året specialiserad på Ekonomi och Juridik. Men vi fortsätter att växa och höstterminen 2018 utökade vi med Samhällsprogrammet och fick tillgång till ytterligare våningsplan på Sysslomansgatan.

Case


På Sjölins gymnasium jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan


På Sjölins träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare. I våra case får du möjlighet att utforska ämnen tillsammans med dina klasskompisar. Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor.

Studiero och trygghet


Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. På Sjölins Kungsholmen råder studiero och våra elever uppger att de känner sig trygga i sin vardag. En lugn miljö gör det möjligt för våra elever att alltid ha möjlighet att få prata med en ­vuxen.

Mer om skolan

Centralt gymnasium på Kungsholmen

Våra elever kommer från hela Stockholms län men de har en sak gemensamt, de vill göra något med sina liv. Det ger ett fokus och en vilja att hjälpas åt, som skapar en öppen stämning där det finns utrymme att växa på dina egna villkor. Inför läsåret 2018/19 växer Sjölins gymnasium och vi får tillgång till flera våningsplan i vår skolbyggnad.

Dessa program kan du läsa på Sjölins Kungsholmen

Hitta till skolan

Besök oss!

Det bästa sättet att skaffa sig en uppfattning om en skola är att själv besöka den. Under hösten arrangerar vi nya öppna hus där du får du träffa elever och lärare på skolan som visar runt och berättar mer om skolan och hur det fungerar att läsa case. Ring eller skicka ett mail kungsholmen@sjolinsgymnasium.se om du vill boka ett individuellt besök på skolan innan dess. Du kan också anmäla dig till en av våra Prova på-dagar som äger rum under en vanlig skoldag.

Öppet hus

28 januari kl. 17-19

Våra program

Läs mer om något av våra tre högskoleförberedande program.