logo-sjolins

Sjölins

Tydlighet, olikhet, personligt ansvar

Sjölins gymnasium Göteborg startade 2000 och ligger centralt, mitt i Vasastan. Verksamheten genomsyras av ledorden tydlighet, olikhet och personligt ansvar. Tydlighet i vad som gäller och hur vi kommunicerar. Olikhet i att alla här har rätt att få vara sig själva och att undervisningen, examinations- och bedömningsformer anpassas så att alla elever kan komma till sin rätt. Personligt ansvar i att ha förväntningar på elever, medarbetare och vår omvärld. Att vara en förebild för andra och att ta ansvar är att växa och utvecklas. Därför utmanar vi både våra elever och oss själva varje dag.

Elever sitter i soffa vid Sjölins gymnasium.
Fina byggnaden som Sjölins Gymnasium ligger i.
Porträtt på rektor Jonas Kornbrink från Sjölins Gymnasium Göteborg.

Rektorn har ordet

Du precis som jag vet att dagens värld är komplex. Det finns inga enkla lösningar på de problem vi som samhälle brottas med. Bättre kunskap hjälper oss hitta svaret på de frågor vi måste lösa. Vi på Sjölins tror att casemetodiken är den bästa metoden för att bli en förstklassig problemlösare. Att förstå hur allt hänger samman, att inte se ämnen som enskilda enheter utan som en del i ett större sammanhang. Om du, som jag, är övertygad om att en bra utbildningen är det första steget till en bättre värld för alla, kommer du älska vårt sätt att arbeta.

På Sjölins gymnasium i Göteborg finns idag 470 kreativa och fokuserade elever som tillsammans med skolans duktiga och drivna lärare skapar den bästa gymnasieskolan. Här får du och dina studiekamrater tre innehållsrika, spännande och lustfylld skolår tillsammans. En tid som kommer ge vänner för livet och bästa möjliga förberedelse inför fortsatta studier.

På Sjölins blir det som är viktigt på riktigt. Varmt välkommen till oss!

Jonas Kornbrink, rektor

Meritvärden

Här nedan kan du se lägsta meritvärden för respektive program för de elever som började på Sjölins Göteborg i augusti 2021.

Ekonomiprogrammet
Antagningsgräns 257,5
Median 272,5

Naturvetenskapsprogrammet
Antagningsgräns 262,5
Median 280

Samhällsvetenskapsprogrammet
Antagningsgräns 255
Median 262

Hur är det att gå på skolan?

På Sjölins Göteborg råder en avspänd atmosfär, en positiv stämning och ömsesidig respekt. Vi tycker själva att vi är en ”lagom stor skola” och det är svårt att gömma sig och bli en i mängden bland våra 470 elever. Tillsammans skapar vi den bästa gymnasieskolan där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll.