Sjölins Gymnasium

Sjölins
Göteborg

Trygghet och nytänk skapar självständiga individer

Mitt i centrala Göteborg kombinerar vi på Sjölins gymnasium hög lärarnärvaro med casemetodiken. Våra lärare finns på plats under hela din skoldag för att undervisa, handleda, diskutera och stötta. Case- metodiken är ett arbetssätt som utgår från verklighetsbaserat lärande och får dig att se sammanhang, tänka kritiskt och arbeta självständigt.

Våra drygt 480 elever studerar i en lugn och trivsam miljö i vackra lokaler. Huset byggdes mot slutet av 1800-talet och här möts gammalt och nytt. Hos oss på Sjölins råder en avspänd atmosfär, en positiv stämning och ömsesidig respekt. Med en kombination av kombination av engagerade lärare och pedagogiskt nytänkande skapar vi tillsammans med våra elever en trygg atmosfär där du utvecklas på dina egna villkor.

Genom casen kommer du bland annat utveckla ett kritiskt tänkande, förmåga att jobba både i grupp och självständigt. Verktyg som du kommer ha nytta av när du pluggar vidare.

Vårt mål är att du ska nå långt bortom dina egna förväntningar och växa som person under din tid hos oss. Hög lärartäthet och bra arbetsmetoder är en del, men minst lika viktigt är det att du känner dig sedd och respekterad varje dag. Därför har vi satsat på lugna arbetsmiljöer och en väl fungerande elevhälsa.

Är du nyfiken på hur det är att gå på Sjölins? Det bästa sättet att lära känna en skola är att besöka den. Klicka här för att se våra Öppet hus-datum.

Elever sitter i soffa vid Sjölins gymnasium.
Fina byggnaden som Sjölins Gymnasium ligger i.
Porträtt på rektor Jonas Kornbrink från Sjölins Gymnasium Göteborg.

Rektorn har ordet

Du precis som jag vet att dagens värld är komplex. Det finns inga enkla lösningar på de problem vi som samhälle brottas med. Bättre kunskap hjälper oss hitta svaret på de frågor vi måste lösa. Vi på Sjölins tror att casemetodiken är den bästa metoden för att bli en förstklassig problemlösare. Att förstå hur allt hänger samman, att inte se ämnen som enskilda enheter utan som en del i ett större sammanhang. Om du, som jag, är övertygad om att en bra utbildningen är det första steget till en bättre värld för alla, kommer du älska vårt sätt att arbeta. 

På Sjölins gymnasium i Göteborg finns idag 480 kreativa och fokuserade elever som tillsammans med skolans duktiga och drivna lärare skapar den bästa gymnasieskolan. Här får du och dina studiekamrater tre innehållsrika, spännande och lustfylld skolår tillsammans. En tid som kommer ge vänner för livet och bästa möjliga förberedelse inför fortsatta studier. 

På Sjölins blir det som är viktigt på riktigt. Varmt välkommen till oss!

Jonas Kornbrink, rektor

Meritvärden

Här nedan kan du se lägsta meritvärden för respektive program för de elever som började på Sjölins Göteborg i augusti 2022.

Ekonomiprogrammet
Antagningsgräns 257,5
Median 277,5

Naturvetenskapsprogrammet
Antagningsgräns 265
Median 290

Samhällsvetenskapsprogrammet
Antagningsgräns 260
Median 270

Hur är det att gå på skolan?

På Sjölins Göteborg råder en avspänd atmosfär, en positiv stämning och ömsesidig respekt. Vi tycker själva att vi är en ”lagom stor skola” och det är svårt att gömma sig och bli en i mängden bland våra 470 elever. Tillsammans skapar vi den bästa gymnasieskolan där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll.

Ta en 3D-tur i våra lokaler!