”Du är viktig – självmordslinjen tel: 901 01” står det på bakrutan till Olivers BMW och Hampus A-traktor.

Oliver Gallo och Hampus Sandström är bästa vänner och går på Sjölins Göteborg. De har båda ett brinnande intresse för bilar. Men förutom det gemensamma intresset för bilar har de båda en vilja att stötta människor som inte mår bra.

Oliver kom med idén om att de skulle sätta upp dekaler på sina bilar, men det var viktigt att budskapet var meningsfullt. Det var då han kom fram till texten ”Du är viktig – självmordslinjen tel: 901 01”. Hampus var inte sen att haka på då det är ett budskap som ligger de båda killarna nära hjärtat. De har nämligen gemensamma vänner som antingen har mått dåligt förut eller gör det just nu. De ville även stötta andra som mår dåligt runt om i världen och uppmana till att söka hjälp när man inte mår bra. Oliver och Hampus hoppas bidra till att göra det mindre tabubelagt att söka hjälp för psykisk ohälsa.

Nu har dekalerna suttit uppe i fyra veckor och de två Sjölinseleverna har fått många positiva reaktioner. Vänner, andra billister och fotgängare vill ta bilder på dekalerna och ger tummen upp när de kör längt med vägarna. De har även blivit nominerade till aftonbladets ”Svenska hjältar” för sitt fina initiativ. För Oliver och Hampus är det viktigt att man ta hand om varandra och att man vågar fråga efter hjälp.

Foto: Olivers och Hampus egna bild