Sjölins Göteborg

Sjölins Göteborg

En unik miljö mitt i Vasastan

Välkommen till Sjölins Göteborg

Mitt i centrala Göteborg kombinerar vi på Sjölins gymnasium hög lärarnärvaro med casemetodiken. Våra lärare finns på plats under hela din skoldag för att handleda, diskutera och peppa. Casemetodiken är ett arbetssätt som utgår från verklighetsbaserat lärande och får dig att se sammanhang, tänka kritiskt och arbeta självständigt.

Case

På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här arbetar vi över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan

På vår skola träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare.Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor. På rasterna samlas elever och lärare i vårt populära skolkafé. Sommartid är skolans takterass den perfekta samlingspunkten.

Studiero och trygghet

Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. ­Lärarnas arbetsplatser ligger vägg i vägg med elevernas ­uppehållsrum. Det skapar en lugn miljö och gör det möjligt för dig att få prata med en ­vuxen.

Mer om vår skola

Mitt i Vasastan

På Sjölins gymnasium i centrala Göteborg studerar ca 450 elever i en lugn och trivsam miljö i vackra lokaler. Huset byggdes mot slutet av 1800-talet och här möts gammalt och nytt. Välj mellan de högskoleförberedande programmen Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Se filmen om vår skola

Mer om case

Öppet hus Sjölins Gymnasium

Det bästa sättet att skaffa sig en uppfattning om en skola är att själv besöka den. Under hösten arrangerar vi nya öppna hus där du får du träffa elever och lärare på skolan som visar runt och berättar mer om våra program och hur det fungerar att läsa case. Ring eller skicka ett mail goteborg@sjolinsgymnasium.se om du vill boka ett individuellt besök på skolan innan dess.

18 okt kl. 17-19

Program hos Sjölins Göteborg

Läs mer om något av våra tre högskoleförberedande program.