Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Sjölins Göteborg

En unik miljö mitt i Vasastan

Sjölins Göteborg

En unik miljö mitt i Vasastan

Välkommen till Sjölins Göteborg

Mitt i centrala Göteborg kombinerar vi på Sjölins gymnasium hög lärarnärvaro med casemetodiken. Våra lärare finns på plats under hela din skoldag för att handleda, diskutera och peppa. Casemetodiken är ett arbetssätt som utgår från verklighetsbaserat lärande och får dig att se sammanhang, tänka kritiskt och arbeta självständigt.

Case

På Sjölins jobbar du i case - en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här arbetar vi över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt - något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

Vänner från hela stan

På vår skola träffar du människor från hela stan. Oavsett var ni kommer ifrån har ni en sak gemensamt: Inställningen till studier och målsättningen att komma vidare.Tillsammans skapar ni en mix som får dig att tänka i nya banor. På rasterna samlas elever och lärare i vårt populära skolkafé. Sommartid är skolans takterass den perfekta samlingspunkten.

Studiero och trygghet

Att samla in fakta är en förutsättning för kunskap, men för att göra den till sin egen krävs utrymme för eftertanke. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. ­Lärarnas arbetsplatser ligger vägg i vägg med elevernas ­uppehållsrum. Det skapar en lugn miljö och gör det möjligt för dig att få prata med en ­vuxen.

Mer om vår skola

Mitt i Vasastan

På Sjölins gymnasium i centrala Göteborg studerar ca 450 elever i en lugn och trivsam miljö i vackra lokaler. Huset byggdes mot slutet av 1800-talet och här möts gammalt och nytt. Välj mellan de högskoleförberedande programmen Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Se filmen om vår skola

Här kan du läsa om case på Sjölins

Välkommen på öppet hus!

Hoppas att någon av datumen nedan passar, vi ser fram emot att träffa dig!

15/10 kl. 17.30-20

26/11 kl. 17.30-20

28/1 kl. 17.30-20

Program hos Sjölins Göteborg

Läs mer om något av våra tre högskoleförberedande program.