17 september 2016

Hösten 2016 – vilken uppstart vi haft!

Nu har vi landat efter de första lite omtumlande veckorna av läsåret och vår reflektion är… WOW! Vilka elever, vilka lärare – vad vi har skrattat och njutit och kämpat ihop! Det har varit badutflykter, lådbilsrace och mattediagnoser i en salig blandning. Vi har överlevt en värmebölja i Stockholm, svettats hinkvis – och suckat över lite trist strul med språkvalen från gymnasieantagningen, men vår slutsats är klar: nu ser vi ännu mer fram emot resten av läsåret, och tänk att vi får uppleva det – tillsammans!

(Nyfiken på vad bilderna ovan föreställer? Gå in och se mer på vår Facebook här!)

31 augusti 2016

För er som tänker söka till NIU handboll på Sjölins gymnasium Södermalm!

För er som är intresserade av att söka till NIU handboll på Sjölins gymnasium Södermalm inför nästa läsår (17/18) så kommer ett informationsmöte att hållas den 18/10 på Midsommarkransens gymnasium kl 18.00. (Sjölins samarbetar med Midsommarkransens gymnasium kring handbollen.) Ingen anmälan innan krävs – välkomna!

Efter uttagsprocessen är det try-outs den 5 & 6 /12 i Brännkyrkahallen klockan 0800-15:00 ca. Killarna måndag, tjejerna tisdag. Denna try-out är för dem som sökt till NIU handboll och blivit kallade till try-outs, hur det går till kan du läsa mer om här!

15 augusti 2016

Skolkort? Mer info här

Vi får en del frågor just nu om skolkort så vi lägger ut allmän info här till alla som undrar:

Skolkort bekostas av Stockholms Stad och enligt deras regler så får elever som bor 6 km eller mer från skolan ett gratis terminskort till SL:s kollektivtrafik. Det är den adressen där eleven är folkbokförd som räknas – så om eleven har dubbelt boende, meddela skolan detta.

Skolkortet sträcker sig terminsvis och är giltigt för resor med SL under dagtid. För att även använda det kvällstid så går det att köpa ett tillägg för detta hos närmaste SL-center för egen kostnad.

Skolkortet delas ut första skoldagen enligt adresslista från folkbokföringen – har du nyligen flyttat, så behöver skolan meddelas om detta snarast möjligt.

Om du tappar ditt skolkort så ersätts inte det av skolan, utan kom ihåg att alltid registrera det på www.sl.se för att få ett nytt om det försvinner, annars är det till egen kostnad som du får ersätta kortet.

Om du har fler frågor, ta med det till din första skolvecka så svarar vi då!

15 juni 2016

Nu går vi på sommarlov – tack för i år!

Vilket år vi har haft på Sjölins gymnasium Södermalm! Och självklart avslutade vi med studenten, en sådan dunderfest! Vi vill tacka alla lärare, elever, föräldrar och personal för ett fantastiskt år och vi ses igen i höst.

Nu går skolan på sommarlov och är stängd mellan 22 juni och 8 augusti.

Uppropet i höst är som följer:

Åk 1: 22:a augusti kl 09.00-11.00*

Åk 2-3: 22:a augusti kl 11.00-12.00*

Alla elever, även de nya åk 1, kommer att få ett sommarbrev hem med inbjudan till uppropet och information om första dagen. Eleverna som tagit studenten och som ska börja åk 2-3 i höst får också sina betyg hem i brevlådan.

* Tidigare har 15:e augusti uppgetts, det var alltså ej korrekt.

11 maj 2016

Ökat antal platser på Sjölins gymnasium Södermalm!

Som glada nyheter till er som är intresserade av att gå ekonomiprogrammet på Sjölins gymnasium Södermalm så kan vi meddela att vi ökar antalet platser till hösten med 30. Detta utifrån ett enormt söktryck och stort intresse av vår skola – jätteroligt tycker vi! Detta innebär att du som tidigare fått besked om att du inte kommit in på skolan nu har en ny chans. Det finns alltså helt fräscha, nya platser för er att söka – 15 ek/ek och 15 ek/jur. Härligt!

Ladda fler inlägg