22 februari 2017

Tre handbollselever uttagna till blågult!

Handbollselever från Sjölins Södermalm utmärker sig! Daniela de Jong, Matilda Forsberg och Vilma Matthijs-Holmberg är alla uttagna i truppen till U19- landslagets EM-kval. Matcherna spelas 17 mars: Tjeckien (18.00), 18 mars: Österrike (15.45), 19 mars: Serbien (11.00).

Vi på Sjölins Södermalm är mycket glada och stolta. Bra jobbat och lycka till!

18 januari 2017

Sjölins gymnasium Södermalm deltar i International Philosophy Olympiad

I år deltar för första gången Sjölins gymnasium Södermalm i International Philosophy Olympiad och årets tema är Tolerans. Deltagarna skriver en uppsats utifrån valda citat på temat för den nationella uttagningen, och de som går vidare tävlar om en plats på Olympiaden i Rotterdam i Maj. Den nationella uttagningen gick av stapeln på skolan i förra veckan och Ida Jansson i åk 1, samhällsklassen Libérte, kommer att tävla för och representera vår skola. Vi är superspända och stolta! Lycka till Ida!

21 december 2016

Sjölins gymnasium Södermalm går på jullov

Nu går Sjölins gymnasium Södermalm på lite julledigt och skolan är stängd fram till den 2:a januari. Vi önskar alla våra elever och lärare ett riktigt vilsamt och trevlig jullov!

20 december 2016

Sjölins gymnasium Södermalm gratulerar Erik Larholm till certifieringen som Mastercoach!

På Sjölins gymnasium Södermalm så utbildar vi nästa generations stjärnor inom handboll i Sverige – och en stor anledning till detta är vår Huvudtränare Erik Larholm. Han har precis avslutat sin utbildning till Master Coach, vilket vi självklart är mycket glada och stolta över! Master Coach är den högsta handbollstränarutbildningen i världen och är ett samarrangemang med Europeiska Handbollsförbundet. Svenska deltagare blir antagna på rekommendation av Svenska Handbollsförbundet. För att få delta krävs TS3-utbildning eller motsvarande europeisk utbildning, samt tre års tränarerfarenhet som huvudtränare för ett allsvenskt lag eller högre – alternativt tre års erfarenhet som huvudinstruktör på ett elithandbollsgymnasium (NIU eller RIG). Svenska deltagare har varit Karl-Johan Lång, Karlskrona Handboll, Kristján Andrésson, förbundskapten svenska herrlandslaget, Jasmin Žuta, tränare i Redbergslids IK, Erik Larholm, förbundskapten för U18-landslaget, och Henrik Schneider, tidigare huvudtränare i IFK Skövde. Totalt har 50 tränare från hela Europa deltagit. (Källa: Svenska Handbollsförbundet)

Det är alltså ett fåtal som kvalar in till denna utbildning och ännu färre som faktiskt uppnår ranken av Master Coach! Vi gratulerar Erik till ett väl utfört arbete och glädjer oss åt att ha en av Sveriges bästa tränare kopplade till våra handbollselever och vår Nationella Idrottsutbildning.

6 december 2016

NIU-elev från Sjölins gymnasium Södermalm gör vass debut!

Alltid lika roligt när våra elever utmärker sig, och nu är det en helt färsk årkurs 1:a som redan visar framfötterna. Det är Oscar Pettersson som går samprogrammet med NIU hos oss som uppmärksammas – kul tycker vi!

Läs om Oscars framgångar här: http://www.stockholmdirekt.se/

(Foto: Ylva Bergman)

Ladda fler inlägg