15 juni 2016

Nu går vi på sommarlov – tack för i år!

Vilket år vi har haft på Sjölins gymnasium Södermalm! Och självklart avslutade vi med studenten, en sådan dunderfest! Vi vill tacka alla lärare, elever, föräldrar och personal för ett fantastiskt år och vi ses igen i höst.

Nu går skolan på sommarlov och är stängd mellan 22 juni och 8 augusti.

Uppropet i höst är som följer:

Åk 1: 22:a augusti kl 09.00-11.00*

Åk 2-3: 22:a augusti kl 11.00-12.00*

Alla elever, även de nya åk 1, kommer att få ett sommarbrev hem med inbjudan till uppropet och information om första dagen. Eleverna som tagit studenten och som ska börja åk 2-3 i höst får också sina betyg hem i brevlådan.

* Tidigare har 15:e augusti uppgetts, det var alltså ej korrekt.

11 maj 2016

Ökat antal platser på Sjölins gymnasium Södermalm!

Som glada nyheter till er som är intresserade av att gå ekonomiprogrammet på Sjölins gymnasium Södermalm så kan vi meddela att vi ökar antalet platser till hösten med 30. Detta utifrån ett enormt söktryck och stort intresse av vår skola – jätteroligt tycker vi! Detta innebär att du som tidigare fått besked om att du inte kommit in på skolan nu har en ny chans. Det finns alltså helt fräscha, nya platser för er att söka – 15 ek/ek och 15 ek/jur. Härligt!

15 mars 2016

Att gå på naturprogrammet på Sjölins gymnasium Södermalm

Att gå på naturprogrammet innebär mycket plugg, det går inte att komma ifrån – det nöts och nöts i matten, komplexa labbrapporter ska skrivas, och man lider, gläds och lär sig tillsammans. Men det innebär också att man får åka på spännande studiebesök på högskolor och se bakom kulisserna på tex Fysikum på Stockholms Universitet. Det är utmanande, utvecklande och roligt att gå Naturvetenskapsprogrammet. Vi har sett en ökning av naturelever på vår skola, och det gläder vi oss åt – Sverige behöver fler naturvetare!

29 februari 2016

Nu är det avgjort! Nästa anhalt SM i UF-företagande!

En UF-mässa kan vara förvirrande, stressig, kaotisk och alldeles, alldeles… underbar!

Sjölins gymnasium Södermalm hade flera företag representerade på Älvsjömässan i år (se fler bilder på vår Facebooksida här) och alla arbetade så att svetten rann med att bygga monter och skapa ett proffsigt kundbemötande. Vilken upplevelse!

Som grädde på moset fick vi vara med och fira på den stora avslutningen på mässan, där priser delades ut i bland annat kategorierna Årets UF-företag, Årets säljare och Årets vara, med mera. Och än mer glädjande var att våra elever briljerade i flera kategorier! William Rubino tog hem pris i Årets säljare för ”Smilux UF” – han var en av sex finalister bland flera hundra tävlande! Och ”Crispy Thai UF”, som drivs av Jirawan Sangthong och Felicia Magnusson, tog hem priser i Årets Hållbara UF-företag och det stora priset: Årets UF-företag! (se fler bilder av detta på vår Facebooksida här!)

Vi är sjukt stolta och hedrade att vi fick vara med och fira detta med våra elever som verkligen utmärkte sig på UF-mässan. I och med detta så går också ”Crispy Thai” vidare till SM, som går av stapeln i maj i år, spännande! Vi kommer att vara där och heja!

19 februari 2016

Sjölins UF-företag ”Crispy Thai” får uppmärksamhet av Svenskt Näringsliv

Tidigare har vi skrivit om ett UF-företag på Sjölins gymnasium Södermalm som fått en del uppmärksamhet; företaget heter ”Crispy Thai” och drivs av våra två ekonomielever Jirawan Sangthong och Felicia Magnusson. De laddar just nu för UF-mässan i Älvsjö den 22:a februari, då även tävlingen om bästa UF-företag avgörs – vi håller självklart tummarna!

Inför detta så har Svenskt Näringsliv skrivit om deras företag och deras affärsidé – läs gärna artikeln på deras websida här! Där berättar bland annat Jirawan: ”Att starta företag har visat sig både vara roligare och svårare än vad jag förväntat mig. Jag är väldigt tacksam för de redskapen som jag fått via min utbildning och jag har fått en betydligt större förståelse för företagare. Det har visat sig att det krävs väldigt mycket vilja.” Och är det något de har så är det vilja! Heja!

Ladda fler inlägg