18 januari 2017

Sjölins gymnasium Södermalm deltar i International Philosophy Olympiad

I år deltar för första gången Sjölins gymnasium Södermalm i International Philosophy Olympiad och årets tema är Tolerans. Deltagarna skriver en uppsats utifrån valda citat på temat för den nationella uttagningen, och de som går vidare tävlar om en plats på Olympiaden i Rotterdam i Maj. Den nationella uttagningen gick av stapeln på skolan i förra veckan och Ida Jansson i åk 1, samhällsklassen Libérte, kommer att tävla för och representera vår skola. Vi är superspända och stolta! Lycka till Ida!

21 december 2016

Sjölins gymnasium Södermalm går på jullov

Nu går Sjölins gymnasium Södermalm på lite julledigt och skolan är stängd fram till den 2:a januari. Vi önskar alla våra elever och lärare ett riktigt vilsamt och trevlig jullov!

20 december 2016

Sjölins gymnasium Södermalm gratulerar Erik Larholm till certifieringen som Mastercoach!

På Sjölins gymnasium Södermalm så utbildar vi nästa generations stjärnor inom handboll i Sverige – och en stor anledning till detta är vår Huvudtränare Erik Larholm. Han har precis avslutat sin utbildning till Master Coach, vilket vi självklart är mycket glada och stolta över! Master Coach är den högsta handbollstränarutbildningen i världen och är ett samarrangemang med Europeiska Handbollsförbundet. Svenska deltagare blir antagna på rekommendation av Svenska Handbollsförbundet. För att få delta krävs TS3-utbildning eller motsvarande europeisk utbildning, samt tre års tränarerfarenhet som huvudtränare för ett allsvenskt lag eller högre – alternativt tre års erfarenhet som huvudinstruktör på ett elithandbollsgymnasium (NIU eller RIG). Svenska deltagare har varit Karl-Johan Lång, Karlskrona Handboll, Kristján Andrésson, förbundskapten svenska herrlandslaget, Jasmin Žuta, tränare i Redbergslids IK, Erik Larholm, förbundskapten för U18-landslaget, och Henrik Schneider, tidigare huvudtränare i IFK Skövde. Totalt har 50 tränare från hela Europa deltagit. (Källa: Svenska Handbollsförbundet)

Det är alltså ett fåtal som kvalar in till denna utbildning och ännu färre som faktiskt uppnår ranken av Master Coach! Vi gratulerar Erik till ett väl utfört arbete och glädjer oss åt att ha en av Sveriges bästa tränare kopplade till våra handbollselever och vår Nationella Idrottsutbildning.

6 december 2016

NIU-elev från Sjölins gymnasium Södermalm gör vass debut!

Alltid lika roligt när våra elever utmärker sig, och nu är det en helt färsk årkurs 1:a som redan visar framfötterna. Det är Oscar Pettersson som går samprogrammet med NIU hos oss som uppmärksammas – kul tycker vi!

Läs om Oscars framgångar här: http://www.stockholmdirekt.se/

(Foto: Ylva Bergman)

28 november 2016

Öppet Hus på Sjölins gymnasium Södermalm torsdagen den 1:a december

Nu i veckan (torsdag 1:a december) så har du möjlighet att besöka oss på Sjölins gymnasium Södermalm på vårt andra Öppna hus. Vi öppnar våra dörrar klockan 18.00 och håller öppet fram till 20:00. Ett tips är inte komma direkt vid 18 och kanske avvakta till efter 19 till och med, det brukar vara mycket folk som hänger på låset!

Under kvällen kan du mingla och träffa lärare, prata med elever och ta en fika i vårt mysiga café – passa på att smita in på rektors genomgång (startar var 20:e minut), testa vår populära workshop i case och anmäla dig till våra första prova-på-dag! Vår SYV är på plats för att svara på frågor om utbildning och behörigheter, fd elever berättar om hur de ser på sin utbildning nu när de pluggar på högskolan och Elevkåren visar och berättar om sitt arbete på skolan. Vi kommer också ha elever som visar sina företag som de startat via UF (Ungt Företagande) – passa på, kanske hittar du någon tidig julklapp? Ni som är intresserade av NIU kommer också få mer info – sista anmälningsdagen är just 1:a december så missa ej! Glöm inte heller att titta ut över de glittrande ljusen i Gamla Stan och fundera på vilka kyrktorn du ser sticka upp över taken, hos oss är du verkligen mitt i stan, mitt i smeten. Mycket att göra och se, här kan du stanna en hel kväll!

Kanske har du redan besökt oss på mässan men vill veta mer, kanske har du redan varit här och hälsat på? Oavsett så önskar vi dig varmt välkommen att besöka oss. Ta med dina frågor och ett gott humör, vi finns här för dig!

• Sjölins Gymnasium Södermalm ligger på Sandbacksgatan 10 – följ marschaller och skyltar.
  • Öppet mellan 18-20, ingen föranmälan krävs

Har du frågor kring vårt öppna hus, eller som uppstår efter du varit här, så går det utmärkt att hör av sig direkt till skolan på sodermalm@sjolinsgymnasium.se

Ladda fler inlägg