11 maj 2016

Ökat antal platser på Sjölins gymnasium Södermalm!

Som glada nyheter till er som är intresserade av att gå ekonomiprogrammet på Sjölins gymnasium Södermalm så kan vi meddela att vi ökar antalet platser till hösten med 30. Detta utifrån ett enormt söktryck och stort intresse av vår skola – jätteroligt tycker vi! Detta innebär att du som tidigare fått besked om att du inte kommit in på skolan nu har en ny chans. Det finns alltså helt fräscha, nya platser för er att söka – 15 ek/ek och 15 ek/jur. Härligt!

15 mars 2016

Att gå på naturprogrammet på Sjölins gymnasium Södermalm

Att gå på naturprogrammet innebär mycket plugg, det går inte att komma ifrån – det nöts och nöts i matten, komplexa labbrapporter ska skrivas, och man lider, gläds och lär sig tillsammans. Men det innebär också att man får åka på spännande studiebesök på högskolor och se bakom kulisserna på tex Fysikum på Stockholms Universitet. Det är utmanande, utvecklande och roligt att gå Naturvetenskapsprogrammet. Vi har sett en ökning av naturelever på vår skola, och det gläder vi oss åt – Sverige behöver fler naturvetare!

29 februari 2016

Nu är det avgjort! Nästa anhalt SM i UF-företagande!

En UF-mässa kan vara förvirrande, stressig, kaotisk och alldeles, alldeles… underbar!

Sjölins gymnasium Södermalm hade flera företag representerade på Älvsjömässan i år (se fler bilder på vår Facebooksida här) och alla arbetade så att svetten rann med att bygga monter och skapa ett proffsigt kundbemötande. Vilken upplevelse!

Som grädde på moset fick vi vara med och fira på den stora avslutningen på mässan, där priser delades ut i bland annat kategorierna Årets UF-företag, Årets säljare och Årets vara, med mera. Och än mer glädjande var att våra elever briljerade i flera kategorier! William Rubino tog hem pris i Årets säljare för ”Smilux UF” – han var en av sex finalister bland flera hundra tävlande! Och ”Crispy Thai UF”, som drivs av Jirawan Sangthong och Felicia Magnusson, tog hem priser i Årets Hållbara UF-företag och det stora priset: Årets UF-företag! (se fler bilder av detta på vår Facebooksida här!)

Vi är sjukt stolta och hedrade att vi fick vara med och fira detta med våra elever som verkligen utmärkte sig på UF-mässan. I och med detta så går också ”Crispy Thai” vidare till SM, som går av stapeln i maj i år, spännande! Vi kommer att vara där och heja!

19 februari 2016

Sjölins UF-företag ”Crispy Thai” får uppmärksamhet av Svenskt Näringsliv

Tidigare har vi skrivit om ett UF-företag på Sjölins gymnasium Södermalm som fått en del uppmärksamhet; företaget heter ”Crispy Thai” och drivs av våra två ekonomielever Jirawan Sangthong och Felicia Magnusson. De laddar just nu för UF-mässan i Älvsjö den 22:a februari, då även tävlingen om bästa UF-företag avgörs – vi håller självklart tummarna!

Inför detta så har Svenskt Näringsliv skrivit om deras företag och deras affärsidé – läs gärna artikeln på deras websida här! Där berättar bland annat Jirawan: ”Att starta företag har visat sig både vara roligare och svårare än vad jag förväntat mig. Jag är väldigt tacksam för de redskapen som jag fått via min utbildning och jag har fått en betydligt större förståelse för företagare. Det har visat sig att det krävs väldigt mycket vilja.” Och är det något de har så är det vilja! Heja!

3 februari 2016

Vårt näst sista Öppna Hus för i år på Sjölins Södermalm – passa på!

Nu kör vi vårt näst sista Öppna Hus för detta läsår på Sjölins Södermalm och den här gången tror vi inte det blir 17 minusgrader som det var sist! (hoppas) Vi ser att en del besöker oss för andra eller till och med tredje gången så här års, då med familjen eller med kompisar, för att visa och dela upplevelsen från besöket när de kom själva – det känns roligt. Många är ju just nu mitt uppe i valprocessen då gymnasieantagningen öppnat sin portal för gymnasievalet inför höstterminen 2016, och då är det smart att ta vänner och familj till råds. Vi ser redan hur det strömmar in ansökningar till oss och vi blir lika glada för varje person som träffat oss, gillar det vi gör och därför väljer att sätta oss som nummer 1 på sin lista – det är en särskild känsla av värme i magen. Och kanske är just DU en av dem vi träffar i höst? Varje år är det lika spännande!

Men innan vi börjar bygga klasser, skickar ut välkomstbrev och planerar för hösten, så ska vi ta emot för två Öppna hus till. Och nästa är redan nu på torsdag den 4:e februari mellan kl 18.00-20.00. Vi kommer att hålla caféet öppet, ha workshop i case, en station med vår SYV, elevambassadörer, vår elevkår, rektor berättar… så mycket att se och uppleva på så kort tid! Välkomna!

Ladda fler inlägg