28 november 2016

Öppet Hus på Sjölins gymnasium Södermalm torsdagen den 1:a december

Nu i veckan (torsdag 1:a december) så har du möjlighet att besöka oss på Sjölins gymnasium Södermalm på vårt andra Öppna hus. Vi öppnar våra dörrar klockan 18.00 och håller öppet fram till 20:00. Ett tips är inte komma direkt vid 18 och kanske avvakta till efter 19 till och med, det brukar vara mycket folk som hänger på låset!

Under kvällen kan du mingla och träffa lärare, prata med elever och ta en fika i vårt mysiga café – passa på att smita in på rektors genomgång (startar var 20:e minut), testa vår populära workshop i case och anmäla dig till våra första prova-på-dag! Vår SYV är på plats för att svara på frågor om utbildning och behörigheter, fd elever berättar om hur de ser på sin utbildning nu när de pluggar på högskolan och Elevkåren visar och berättar om sitt arbete på skolan. Vi kommer också ha elever som visar sina företag som de startat via UF (Ungt Företagande) – passa på, kanske hittar du någon tidig julklapp? Ni som är intresserade av NIU kommer också få mer info – sista anmälningsdagen är just 1:a december så missa ej! Glöm inte heller att titta ut över de glittrande ljusen i Gamla Stan och fundera på vilka kyrktorn du ser sticka upp över taken, hos oss är du verkligen mitt i stan, mitt i smeten. Mycket att göra och se, här kan du stanna en hel kväll!

Kanske har du redan besökt oss på mässan men vill veta mer, kanske har du redan varit här och hälsat på? Oavsett så önskar vi dig varmt välkommen att besöka oss. Ta med dina frågor och ett gott humör, vi finns här för dig!

• Sjölins Gymnasium Södermalm ligger på Sandbacksgatan 10 – följ marschaller och skyltar.
  • Öppet mellan 18-20, ingen föranmälan krävs

Har du frågor kring vårt öppna hus, eller som uppstår efter du varit här, så går det utmärkt att hör av sig direkt till skolan på sodermalm@sjolinsgymnasium.se

24 november 2016

Handbollselever från Sjölins Södermalm utmärker sig!

Tre handbollselever uttagna till blågult! Daniela De Jong, Mathilda Forsberg och Wilma Matthijs-Holmberg är alla uttagna till läger med U19-landslaget. Lägret är på Bosön 2-4/12 där man bland annat skall spela en match mot Skurus elitlag på Hovet. Matchen spelas 1700 på lördagen 3/12. Skolan önskar Daniela, Mathilda och Wilma lycka till – så väldigt bra jobbat!

18 november 2016

Try-outs för Sjölins Södermalms Handbollsgymnasium HT16!

Snart kommer kallelsen till try-outs för Handbollsinriktningen på Sjölins Södermalm att gå ut till er som sökt. Datumen för dessa try-outs kan ni dock redan notera nu:

Herrar 6:e december – Brännkyrkahallen

Damer 7:e december – Brännkyrkahallen

Välkomna!

15 november 2016

Prova-på-dag på Sjölins gymnasium Södermalm

Nu stundar vår första prova-på-dag för året – redan nu på torsdag den 17:e november! För att anmäla sig till våra prova-på-dagar så kan man skriva upp sig på en lista under öppet hus, eller maila till sodermalm@sjolinsgymnasium.se.

Prova-på-dagen sträcker sig mellan 9-12, med lunch efteråt för de som vill. Vi möter upp er i entrén, och det enda ni behöver ha med er är ett glatt humör! Under förmiddagen så har vi skapat ett särskilt upplägg för dig som besökare där du får prova på vårt arbetssätt case, och känna på hur det är att gå på skolan en ‘vanlig’ dag. Om man kan och vill så går det också fint att stanna på eftermiddagen och följa med någon av ambassadörerna på lektioner, men det är helt frivilligt. Vi har ambassadörer och lärare som guidar dig genom hela upplägget, för att du ska få en trevlig upplevelse och känna dig trygg och välkommen – det går alltså jättebra att även komma på egen hand, våga testa!

Vi har två olika upplägg – ett för elever som är intresserade av naturvetenskapliga programmet och samhällsvetenskapliga programmet, och ett upplägg för ekonomiprogrammet. Just nu finns det bara ett fåtal platser kvar för de som är intresserade av ekonomiprogrammet – så vill du komma, hör av dig! (via mailadressen ovan) Om du inte hann få plats till nu på torsdag, så har vi även två andra tillfällen: 8:e december och 2:a februari. De kan du anmäla dig till redan nu om du vill.

Vi ses på torsdag!

15 november 2016

Skolkläder!

Har du koll på att du kan köpa skolkläder via vår webshop? Det finns många modeller och färger, påsar, datorväskor och annat kul! Titta mer här: https://daylight.merea.se/skolshop/gymnasium/sjolins-gymnasium.html