8 maj 2017

Besök oss gärna under omvalsperioden!

Just nu får vi många samtal och mail från elever och föräldrar som är osäkra in i det sista över sina gymnasieval. Kanske har du fått preliminärt besked att du inte kommer in på ditt förstahandsval och behöver tänka om, eller så har du börjat kika på andra skolor under våren.
Vi har inga fler öppna hus, men kontakta oss gärna för ett besök eller om du har generella frågor om gymnasiet, ring oss!

nacka@sjolinsgymnasium.se eller 08-555 862 02

Välkommen!

 

2 maj 2017

Sjölins Nacka

Dessvärre har det förekommit uppgifter om att Sjölins gymnasium Nacka håller öppet hus på onsdag 3/5. Detta är felaktig info och vi beklagar detta. Vill ni besöka oss är ni varmt välkomna att kontakta skolan, nacka@sjolinsgymnasium.se eller telefon 08-555 862 02 så hittar vi en tid.

Nu på fredag(5/5) har vi däremot en prova-på dag för intresserade åk 9:or mellan 9-12.
Maila på ovan mailadress eller ring för att anmäla dig. Välkommen!

25 april 2017

Kom och prova-på en dag på Sjölins Nacka!

Omvalsperioden är igång och kanske känner du dig osäker inför ditt gymnasieval.
Nu har du åter möjlighet att hänga med oss en förmiddag här på Sjölins Nacka.
Nästa fredag, 5/5 mellan 9-12 får du träffa våra elever, våra lärare och även känna på vårt arbetssätt med Case. Vi har både rektor och studievägledare på plats ifall du har
frågor inför ditt val. Du behöver anmäla dig!
Skicka ett mail med namn och gärna vilket program du är intresserad av till, nacka@sjolinsgymnasium.se

Vill du komma i kontakt med skolan? Ring Annelie, 08 555 862 02,
alternativt maila på adressen ovan.

Välkommen!

27 mars 2017

Gymnasiekurs blev fotbollsprojekt för gemenskap

En grupp elever i åk 3, naturklassen Kahlo uppmärksammas nu på Nacka Kommuns hemsida för ett föredömligt arbete.

När eleverna i årskurs III på Sjölins gymnasium i Nacka skulle bestämma ämne för 100-poängskursen i entreprenörskap, valde de en fotbollsturnering för nyanlända och svenska ungdomar. Hur tänkte de?

Gruppen bestod av Hannes Risberg, Ida Rosén Lindholm, Sandra Persson och Nesrine Riahi.

– Vi ville att nyanlända ungdomar skulle få uppleva något roligt med nya människor, som ett sätt att ta del av, och känna sig som en del av samhället. Eftersom fotboll är ett gemensamt och globalt intresse passade det perfekt för ändamålet, säger Hannes Risberg, en av fyra projektmedlemmar och marknadsansvarig i projektet.

Skolarbetet skulle bedrivas i projektform så den lilla projektgruppen fick börja med att skriva ihop en projektplan med syfte, metod, marknadsföring och budget. Projektets namn blev Fotboll För Gemenskap. Målet var att ge nyanlända och svenska barn och ungdomar i Nacka kommun en möjlighet att skapa förståelse för varandra och se bortom de fördomar som finns.

Gruppen började bygga upp ett nätverk av personer, företag och myndigheter, skolor och idrotts- och fritidsföreningar och kontaktade kommunen för hjälp med att värva deltagare. De sökte också bidrag och stöd från olika håll och startade en facebookgrupp för att nå ut till olika ungdomsgrupper, och för att marknadsföra projektet.

En viktig kontakt var Darra Musik & Dans som erbjuder en mångkulturell blandning av idrott, musik och dans i många former. De hjälpte till med allt från att söka upp barn och ungdomar till att sponsra kostnader för mat, och att boka tid i Fisksätra idrottshall.

– Syftet med projektet var att skapa en möjlighet för barn och unga att knyta nya vänskapsband. Och att man trots olikheter i språk, skulle känna att det är okej och roligt att umgås med nya människor som man kanske inte hade träffat annars, säger Hannes.

Lyckad turnering

Turneringen gick av stapeln lördagen den 18 februari och Nacka kommun sponsrade med 100 tröjor. Av olika skäl lyckades man dock inte riktigt få det gensvar man hoppats på från nyanlända ensamkommande barn från olika delar av Nacka, så de flesta som deltog var barn och ungdomar som bor i Fisksätra.

 

– Det blev ändå en väldigt lyckad turnering med över hundra barn och unga som hade roligt tillsammans. Vi fick rådet att ha separata matcher för killar och tjejer för att fler tjejer skulle komma. Men vi tyckte det var viktigt att ha åldersblandade lag, mellan 10 – 17 år. Det var en bra uppslutning – fotboll för gemenskap, helt enkelt, säger Hannes.

Och vad fick ni för betyg på kursen i entreprenörskap?

– Det blir inte klart förrän om 5-6 veckor. Men vi har fått bra respons hittills av lärarna, så gruppen kommer nog att få ett A, avslutar Hannes.

23 mars 2017

Morgondagens företagare och entrepenörer möts….

Varje år arrangeras en stor mässa för alla gymnasiers UF-företag. Organisationen Ung företagssamhet står bakom projektet. I år var hela 670 företag på plats under två dagar.
Vår skola representeras av elever i ekonomiklassen Monet, åk 3. Under året har de startat sina företag och lärt sig göra affärsplan, budgetera, ta fram produkter och bokföra. Vi har sett produkter och tjänster från Shirt Chill, Save our Sea, Smart charge, Screen Shield, World Wide samt
STHLM Smoothie. Tack för stålande bra jobb!

 

Ladda fler inlägg