1 augusti 2016

Välkommen till Sjölins Nacka!

Ännu är det sommarlov och ni har några dagar på er att njuta av sol, bad, sovmornar och annat mysigt.

Onsdag 17/8 startar vi enligt följande:

Åk 1 upprop klockan 9:00. Vi träffas på plan 3 i Kunskapsgallerian.

Åk 2 & 3 träffas i sitt klassrum klockan 11:00

Varmt Välkomna!

25 maj 2016

Uppskattade traditioner på Sjölins Nacka

På Sjölins gymnasium Nacka gillar vi traditioner. En av de mest uppskattade är våra ”reunion-träffar”.
Vid den här tiden på året bjuder vi därför in elever som tog studenten två år tillbaka i tiden.
I går var det dags för klasserna Aung San, King, Mandela och Parks att njuta av en picknic i det vackra vädret.
Elever och lärare samlades vid Sickla sjö för mys tillsammans.
Det är så härligt att träffa er alla och få ta del av era nuvarande liv. Höra er berätta om studier, resor, arbeten och annat ni hunnit med sedan tiden på Sjölins. Lycka till i fortsättningen!

1 mars 2016

Missade du öppet hus och prova-på?

Av erfarenhet vet vi att det är svårt att hinna med att besöka alla skolor inför sitt gymnasieval. Ibland kommer man på sent att en skola känns intressant.
Vi vill självklart att alla ska få chans att se vår mysiga skola.
Skicka ett mail till Annelie på nacka@sjolinsgymnasium.se eller ring 08-555 862 02
så kommer vi överens om en tid. Har du andra frågor och funderingar kring ditt gymnasieval, hör av dig till oss.
Läs gärna vad som fick våra elever att välja Sjölins Nacka. Du hittar dem under elevintervjuer i spalten till vänster.

Välkommen hälsar ambassadörer och personal på Sjölins Nacka!

29 februari 2016

Caseavslut på Vetenskapens hus….

Klassen Woolf, naturvetare i åk1, hade i torsdags caseavslut i caset ‘Den perfekta människan’. Caset tar avstamp i vad som är möjligt med genteknik, och vi har lärt oss om celler, DNA, genetik och genteknik. Vi har sett vad som är möjligt, och diskuterat vad som är etiskt rätt.
Idag åkte vi till Vetenskapens hus och fick färga våra egna celler, samt göra laboration med levande bananflugor. Några av eleverna tyckte det var lite läskigt när de ‘nedsövda’ flugorna viftade på benen under tiden vi studerade dem och deras olika genvarianter i lupp. Ett roligt avslut på caset, och en uppstart till det vi ska jobba med efter sportlovet: Evolution!

15 januari 2016

Välkommen på Prova-på dag 22 januari!

Vi ses fredagen den 22 januari kl 9:00 på plan 3 i Kunskapsgallerian.
Du kommer få träffa våra lärare, vår rektor, och en del elever (som du troligtvis redan träffat på öppet hus eller gymässan) för att lära känna oss lite bättre.
Vi delar sedan in oss i grupper utifrån de program ni är intresserade av. Därefter har vi en lektion där ni får se hur ett case kan gå till.
Vi besvarar frågor, berättar lite allmänt om hur det är att gå på gymnasiet och i synnerhet hur vi har det på Sjölins gymnasium i Nacka.
Dagen avslutas med att vi äter gemensam lunch vid 11:30.

Du anmäler dig genom att maila, nacka@sjolinsgymnasium.se

Ladda fler inlägg