13 februari 2017

Expo 2017 i Nacka!

Nu är det snart dags för årets Expo på skolan!

Tisdag 14 februari kommer eleverna i årskurs tre presentera sina projekt och UF-företag i entreprenörskapskurserna. Kom och stöd våra unga företagare och entreprenörer och låt dig inspireras av kreativitet och nytänkande i form av spännande produkter och engagemang för välgörenhet. Här träffar du morgondagens företagsledare och innovatörer.
Drop in mellan 17 och 19. Ta en fika, mingla, shoppa, inspireras och bara häng med oss och våra elever!

Tips: ta med kontanter.

Vi ses!
Erika, Jon och årets treor!

 

30 januari 2017

Sista öppet hus innan gymnasievalet!

Nu på onsdag, 1 februari har ni chans att besöka Sjölins i Nacka.
Våra dörrar står öppna 18-20:00.
Kom och upplev våra fina lokaler, specialritade för en modern skola.
Under kvällen kan du lyssna på vår rektor Ingrid som berättar om vår skola, våra värderingar och lite om gymnasiestudier i allmänhet. Därefter går du vidare till någon av våra programstationer. Här beskriver våra lärare och elever hur vi arbetar runt vår Case-metodik, vad som är specifikt runt respektive program och ni får en bra inblick i vår verksamhet.
Under hela kvällen finns elever och lärare tillgängliga för att visa våra lokaler och besvara dina frågor. Vår specialpedagog Annica finns också till hands.

Vi har även en intressant elevstation där elever berättar hur deras vardag ser ut. Fråga dem gärna om hur det är att vara elev på Sjölins. Denna gång har vi även några av ekonomitreornas UF-företag på plats. Passa på att prata med dem om ekonomiprogrammet och hör hur deras nystartade UF-företag tar form.

Med andra ord, ett fullspäckat program. Ni hittar oss på Experimentgatan 7, plan 3, Kunskapsgallerian, Sickla. Mitt emot Dieselverkstan.

Varmt Välkomna till oss i Nacka!

23 januari 2017

Tack för besöket!

Vad roligt att så många kom och besökte oss i lördags. Det var ett härligt surrande och fullt till sista stolen på case-stationerna. Alla är så engagerade i sitt skolval och det är verkligen intressanta samtal dessa dagar.Vi hade tyvärr problem med att ventilationen inte ville starta, med dålig luft som följd. Det spred även en trist avloppslukt i trapphuset. Vi beklagar detta, och nu är det åtgärdat.

Nu ser vi fram emot att träffa de flesta av er på prova-på dagen den 10 februari. Vi har endast ett fåtal platser kvar. Har du inte anmält dig går det bra att maila nacka@sjolinsgymnasium.se
Glöm inte att skriva vilket program du är intresserad av!

För dig som missade tillfället i lördags, håller vi ett nytt öppet hus onsdagen
den 1 februari 18-20.

Välkomna!

 

20 januari 2017

Vi håller öppet hus lördag 21 januari 13-15!

På lördag, 21 januari har du möjlighet att besöka vår fantastiska skola. Träffa elever, lärare, rektor och övrig personal för att få svar på dina frågor inför gymnasievalet. Vi visar hur vi arbetar med vårt verklighetsbaserade lärande i case och du kan prata med våra nuvarande elever om vad de ser som fördelar med casemetodiken. Du hittar Sjölins gymnasium Nacka i Kunskapsgallerian i Sickla. Mitt emot Dieselverkstan. Välkommen!

13 januari 2017

Nu är vi igång igen

Efter ett välbehövligt jullov är det full fart igen på Sjölins Nacka. Alla är i gång med nya spännande case av varierande sort. Samhällstvåorna läser om Brexit och dess konsekvenser. Naturettorna dyker ner i gentekniken och letar efter ”the perfect man”. Våra treor går in i sin sista termin och nu stundar det gymnasiearbete och specialiseringskurser. Med andra ord en spännande period.

Kommande lördag 21/1 håller vi öppet hus mellan 13-15. Kom och se vår verksamhet, träffa våra elever och lärare. Vi håller stationer där ni kan lyssna på vår rektor Ingrid, besöka de olika programmen och höra mer om case och verklighetsbaserat lärande. Glöm inte heller att kika in hos vår elevstation. Här får ni verkligen veta hur det är att gå på Sjölins, av elever, för elever!

Varmt Välkomna!

Frågor? 08-555 862 02 alt nacka@sjolinsgymnasium.se

Ladda fler inlägg