13 januari 2017

Nu är vi igång igen

Efter ett välbehövligt jullov är det full fart igen på Sjölins Nacka. Alla är i gång med nya spännande case av varierande sort. Samhällstvåorna läser om Brexit och dess konsekvenser. Naturettorna dyker ner i gentekniken och letar efter ”the perfect man”. Våra treor går in i sin sista termin och nu stundar det gymnasiearbete och specialiseringskurser. Med andra ord en spännande period.

Kommande lördag 21/1 håller vi öppet hus mellan 13-15. Kom och se vår verksamhet, träffa våra elever och lärare. Vi håller stationer där ni kan lyssna på vår rektor Ingrid, besöka de olika programmen och höra mer om case och verklighetsbaserat lärande. Glöm inte heller att kika in hos vår elevstation. Här får ni verkligen veta hur det är att gå på Sjölins, av elever, för elever!

Varmt Välkomna!

Frågor? 08-555 862 02 alt nacka@sjolinsgymnasium.se

15 december 2016

Det händer mycket nu på Sjölins gymnasium Nacka….

Tipp, tapp, tipp, tapp….bara några dagar kvar till ett otroligt efterlängtat jullov. Eleverna kämpar och sliter, lärarna rättar och dricker enorma mängder kaffe…Allt är m a o som vanligt här på Nackas bästa skola.

Här ett litet axplock av vad vi sysslar med för tillfället.
I onsdags bjöd våra ekonomitreor på företagarfrukost. De passade på att visa upp sina UF-företag och vi fick se mängder av kreativa idéer och behjärtansvärda projekt som utvecklas. Bra jobbat Monet!

frukost1

Vår naturtvåa, klassen Woolf har fysikprov på fredag. Hur laddar man bäst inför detta om inte genom att först åka till Vetenskapens hus, och lyssna på föreläsning om bakgrundsstrålning.  Därefter kör man Marathon-plugg och ”fysik-mys”. Ni är så grymma och så här i Nobelpris tider kan man ju inte annat än att börja undra om inte framtiden är er….?
wolf

 

Sist men inte minst, har vi våra härliga samhällsvetare i åk1. Klasserna Sherlock och Marple har den här perioden läst caset ”high-on-Life”. Här har vi koll på hur kroppen påverkas av olika yttre faktorer och vår möjlighet att påverka vår hälsa. Eleverna har testat sina blodsockernivåer, mätt blodtryck och fört logg.
Caset avslutas med gemensam stor-frulle nu på fredag.

scherlock1

 

22 november 2016

Välbesökt öppet hus!

Tack alla ni som kom och besökte oss i går. Vi fick många givande och spännande samtal med förhoppningsvis kommande elever.

Vår prova-på dag den 2 december blev direkt fulltecknad!

Vi tar nu emot anmälningar till nästa tillfälle 10 februari. Anmäl dig via, nacka@sjolinsgymnasium.se

Ni hittar Sjölins Nacka på plan 3 i Kunskapsgallerian, Sickla. Mitt emot Dieselverkstan.

Har ni frågor? 08 555 862 02

Varmt Välkomna!

17 november 2016

Dags för nästa öppna hus i Nacka

Kommande onsdag 23/11 håller Sjölins gymnasium Nacka återigen öppet hus.
Klockan 18:00 slår vi upp dörrarna och visar vår fina skola fram till 20:00.
Besök rektorns information, gå vidare till att höra mer om Case, för att sist, men inte minst besöka vår elevstation. Under kvällen får du en bra inblick i hur det är att vara elev på Sjölins gymnasium.

Ni hittar Sjölins Nacka på plan 3 i Kunskapsgallerian, Sickla. Mitt emot Dieselverkstan.

Har ni frågor? 08 555 862 02 alt nacka@sjolinsgymnasium.se

Varmt Välkomna!

15 november 2016

Skolkläder!

Har du koll på att du kan köpa skolkläder via vår webshop? Det finns många modeller och färger, påsar, datorväskor och annat kul! Titta mer här: https://daylight.merea.se/skolshop/gymnasium/sjolins-gymnasium.html

Ladda fler inlägg