29 april 2016

Öppet Hus på Sjölins Göteborg den 12/5!

Snart är det dags för vårt sista öppet hus! Den 12 maj kl 17-19 har vi öppet hus för alla er som vill veta mer om oss! Kom och träffa oss elever och lärare och mingla på terassen!

Varmt välkommen till oss!

Du hittar oss på Erik Dahlbergsgatan 1 i Vasastan.

12 maj 2015

Fem snabba frågor med Eterisk Design UF

Just nu pågår SM i UF-företagande där Eterisk Design UF från Sjölins Gymnasium Göteborg är med och tävlar i kategorin Årets Hantverk. Ni kan läsa mer om deras UF-företag HÄR

Wow, här står ni på SM i UF-företagande. Hur tycker ni att det har varit hittills?
Väldigt roligt! Det är mycket människor och väldigt härlig stämning. Superkul att bara gå runt och kika på alla andra som också ställer ut. Det är intressant att se alla Sveriges bästa UF-företag samlade.

Och hur går det för er? Har ni sålt något och träffat några häftiga personer?
Absolut. Juryn, som såklart känns extra viktig, kom tidigt till oss och det var väldigt kul och kändes dessutom bra. Vi fick fram tidigt vad vi ville ha sagt och kunde berätta om allt de ville veta. Och försäljningen… hittills har vi sålt för nästan tusen kronor och då har vi några timmar till på oss.

Ikväll är det galamiddag då alla pris delas ut. Ni är med och tävlar i ”Årets Hantverk”. Hur känns magkänslan?
Det känns såklart lite pirrigt. Och spännande. Men vi vill inte ta ut något i förskott även om det finns i bakhuvudet hela tiden. Det gäller att försöka släppa det och köra sitt race. Vi är nöjda med att ha ”bara” tagit oss hit, vi är ju ändå bäst i Göteborg.

thumb_IMG_8762_1024

Ni har varit väldigt framgångsrika med ert UF-företag. Vad har varit det bästa med att driva UF på Sjölins?

Det absolut bästa är alla erfarenheter vi har tagit med oss. Att vi får jobba med företaget under skoltid  och ändå säga att vi bedriver ett eget företag. Kul att vi kan ta vara på det vi lär oss i skolan och få göra något av det på riktigt. Vi känner ansvar, vuxet och på riktigt! Sen har vi träffat massvis med folk och knutit kontakter. Lite extra roligt är att vi får så positiv respons, det känns bra eftersom vi verkligen lägger ner tid och brinner för detta.

Slutligen, kan ni nämna något ni lärt er under året?
Vi har lärt oss att driva ett företag! Men framförallt har vi lärt oss hur viktigt samarbete är. Vi har lärt oss, efter egna erfarenheter, att vi är beroende av varandra och att man inte kan göra allt själv. Sen har vi insett att det viktigaste är att du brinner för det du gör. Om du bara är ute efter att bli ett lönsamt företag kommer du inte lära dig lika mycket eller lyckas lika bra tror vi. Om du verkligen brinner för det du gör kommer resten på köpet.

Vi önskar Eterisk Design lycka till och håller tummarna!

11 maj 2015

SM i UF-företagande

Just nu pågår SM i UF-företagande. HÄR kan du läsa om våra två UF-företag som representerar Göteborgsregionen och Sjölins Gymnasium. Rolig läsning – vi håller såklart tummarna och önskar gänget stort lycka till!

6 maj 2015

Sjölins Gymnasium på SM i UF-företagande

Den 10-11 maj avgörs årets SM i UF-Företagande.  Ett hundratal UF-företag från hela landet tävlar i över tio kategorier om vilka som är Sveriges bästa UF-företag. Från Göteborgsregionens representanter kommer hela två UF-företag från Sjölins Gymnasium; Eterisk design UF och svenskt viltkött UF.

Eterisk design, som har monternummer B0710, säljer handgjorda ingraverade glas. Glasen är second hand där varje kollektion har sin egen prägel. Företaget utför all gravering själva med bland annat graveringspennor. Läs gärna mer om Eterisk design på http://www.eteriskdesign.se

Svenskt viltkött UF, som har monternummer B0562, skjuter, styckar, röker och vakuumförpackar viltkött i from av bland annat rådjur, and och älg. De gör allt detta i närområdet och sköter hela processen själva.

SM äger rum den 11-12 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö. Fri entré och massvis med inspiration utlovas! Läs mer om SM HÄR

12 oktober 2014

Öppet Hus!

Informationskväll på Sjölins Göteborg den 16/4!

Den 16/4 kl. 17.30 startar vår info-kväll. Vi håller på som längst till kl. 19.30.

Har du varit hos oss på öppet hus innan? Då kommer du får mer praktisk erfarenhet av hur vi jobbar med case.

Känner du inte till oss sedan tidigare? Då kommer vi att berätta om vår skola och de olika programmen och vårt arbetssätt med case.

Är vi ett av dina gymnasieval? Kul! Då kommer du få känna på casemetodiken i olika workshops beroende på ditt programval.

Under kvällen kommer det finnas elever, personal och rektorer som gärna svarar på frågor – och även ställer dem till dig! :) Du kommer också att få pröva på ett mini-case och vara aktiv själv. Allt för att göra det så realistiskt som möjligt – för så är det hos oss!

Välkommen!

Ps. Föräldrar är också välkomna!

Erik Dahlbergsgatan 1

Ladda fler inlägg